Wederopbouw HypoStore na brand: ‘Dit gun je niemand!’

Wederopbouw HypoStore na brand: ‘Dit gun je niemand!’

0 2382

Ruim een jaar geleden, in nacht van 11 op 12 juli 2015, legde een brand het volledige pand van Hypostore in Urk in as. Eigenaresse Nicole Romkes was verslagen door de vreselijke verwoesting van haar bedrijf. ‘Daar gaat je leven en daar gaat je toekomst. Zes jaar dag in dag uit keihard voor gewerkt. 24 uur per dag, zeven dagen per week heb ik lief en leed en al mijn geld erin gestopt. Nu is alles in één klap weg.. Ik ben kapot, gesloopt en ingestort.’ zo meldde zij toen. Inmiddels bijna anderhalf jaar later gloort er nieuwe hoop aan de horizon voor de Urkse. Een nieuw pand is inmiddels betrokken en bijna klaar voor de opening. Hoefslag sprak met Romkes over de vreselijke nacht en de wederopbouw.

‘Alles in lichterlaaie’

‘De brand gebeurde toen wij net alles klaar hadden voor de opening van onze allereerste showroom.’ vertelt ze. ‘We kregen die avond de interieurtekening van onze interieurbouwer, maar een uur later ging het alarm van ons bedrijfspand af. Toen we daar aankwamen stond alles in lichterlaaie. Er was geen redden meer aan. We hebben letterlijk de hele nacht huilend in het gras gezeten want we konden niks meer doen.’ Doordat de gehele voorraad in het bedrijfspand lag zag Romkes in één klap haar hele winkel in vlammen op gaan. Als klap op de vuurpijl wilde de verzekering de schade niet uitkeren. ‘We zijn op dit moment nog steeds bezig met advocaten. Het blijft een getouwtrek met de verzekering.’

Nieuwe kansen

Vanuit een tijdelijk noodpand heeft de pas vierentwintigjarige onderneemster haar bedrijf weder opgebouwd. ‘Toentertijd dachten we dat de mensen zouden stoppen met bestellen. Maar de klanten bleven gewoon komen. Iedereen had begrip voor de situatie, daar zijn we onwijs dankbaar voor geweest. Dat heeft ons erboven gehouden. Dankzij de nieuwe bestellingen konden we de wederopbouw financieren. Gewoon door blijven gaan en alles opnieuw opbouwen’.

Inmiddels is het nieuwe pand bijna klaar voor gebruik. ‘We werden benaderd of we het oude pand van Piaffe-ruitersport niet over wilde nemen. De eigenaresse wilde langzaam met haar winkel gaan stoppen. Begin deze maand zijn we erin gegaan en begonnen met een hele make-over. Het wordt een hele grote winkel van wel 1000m2. We hopen een van de grotere winkels in Nederland te worden.’ De brand heeft Romkes niet alleen veel pech bezorgt, maar ook nieuwe kansen. ‘We hebben ons assortiment kunnen uitbreiden met nieuwe merken, zoals Roeckl, Eurostar en Trust. Daarnaast sponsoren we ook een drietal dressuuramazones, waaronder Dinja van Liere.’

‘Dit gun je niemand’

‘We hebben in de eerste tijd na de brand wel momenten gehad dat we het allemaal niet meer zagen zitten. Je hoopt dat je dit nooit meer hoeft mee te maken. Dit gun je niemand, het is een van de meest vreselijke dingen die je kunnen overkomen.’ sluit Romkes haar verhaal af. De nieuwe winkel opent haar deuren op 26 november.

Foto: Nicole Romkes
Bron: Hoefslag

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 17)

Reacties