Het ultieme kerstcadeau voor de paardenliefhebber?

Het ultieme kerstcadeau voor de paardenliefhebber?

0 856

Kerst staat voor de deur. Menigeen is nog naarstig op zoek naar een cadeau. Een paard of pony als kerstcadeau aanschaffen wanneer er niet voldoende is nagedacht over de toekomst, is dat wel een goed idee?

Mensen zouden meer eraan herinnerd moeten worden dat de ontvanger van een paard of pony als kerstcadeau, wel de zorg voor het dier op zich kan nemen. Dit betekent een verantwoordelijkheid voor 365 dagen en dat gemiddeld  tien tot twintig jaar lang.

Ondoordacht

Helaas maken we de afgelopen jaren steeds vaker mee dat er ondoordacht een paard of pony cadeau wordt geven. Sommige pony’s kunnen al voor 25 euro worden aangeschaft, maar het onderhoud kost vele malen meer. Men is hier vaak niet op bedacht voor er besloten wordt iemand op te zadelen met het welzijn van een levend dier. Verwaarlozing moet niet in de hand gewerkt worden op deze manier.  Een idee zou zijn om een of meerdere proeflessen op een manege cadeau te geven om te kijken of paardrijden, en alles wat erbij hoort, nu echt wel zo leuk is als gedacht.

Elke prijsklasse

Is er al een paard of pony aanwezig dan zijn er natuurlijk ontelbare ideeën voor een kerstcadeau. Voor iemand die op een manegepaard rijdt, zijn deze cadeau’s overigens ook leuk om te geven en er is in elke prijsklasse wel iets voorhanden.

Paardensnoepjes, een poetssetje, een paardensieraad, een kledingstuk met afbeelding van een paard, paardensloffen, paardrijkleding (uitrusting), dekbedovertrek, speelgoed met betrekking tot paarden/pony’s, (proef)abonnement (kinder)paardenblad, paardenspellen voor de computer, paardenposter of foto, cadeaubon ruitersportzaak, paardenboek, dekje met borduring (naam), een paardenfilm, een kussen of placemat met afbeelding, een mok of bord met afbeelding. Zo kun je nog wel even doorgaan, de mogelijkheden zijn eigenlijk onbegrensd.

Sieraad

Voor bezitters van een eigen paard is er de mogelijkheid om sieraden van paardenhaar te laten maken. Knip daarvoor een pluk haar uit de staart van het paard van de paardenliefhebber. Zorg er wel voor dat je knipt waar het niet te veel opvalt! Er kunnen onder andere ringen, armbanden en hangertjes van gemaakt worden.

Een fotoshoot laten maken is beslist een mooi cadeau. Er zijn hobby(paarden)fotografen maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een professionele fotograaf.

Leuk is ook het paard/pony van de paardenliefhebber te vereeuwigen in de vorm van een schilderij of tekening. Hiervoor zijn voldoende mogelijkheden; op internet vind je vast wel iemand die dit op verzoek kan maken.

Een ticket voor een paardenevenement valt ongetwijfeld in de smaak. Natuurlijk kun je ook een abonnement op een paardenmagazine schenken.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 18)

Hoe dan ook, om paardenliefhebbers blij te maken zijn er talloze mogelijkheden. Het is absoluut niet nodig om in de stress te raken, de kerstman zegt niet voor niets ‘Ho ho ho’!

Ultieme cadeau

Is er goed over nagedacht, zijn de (financiële) middelen aanwezig en is alles goed voorbereid, dan is uiteraard een eigen paard of pony nog altijd het ultieme cadeau. Er zijn vast en zeker genoeg paarden en pony’s die met smacht wachten op een fijn nieuw thuis!

Bron: Hoefslag/Horseaholic/Horseandhound

Foto: Shutterstock

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 18)

 

 

Vergelijkbare artikelen

Reacties