Wander en Bentley bovenaan

Wander en Bentley bovenaan

0 25
tuigpaard
Foto: Remco Veurink

Letterlijk en figuurlijk in het heetst van de strijd gaf PrimeVal Bentley zondagmiddag in Beekbergen nog wat extra gas om zijn sterke concurrent Wander voor te blijven in de Anemone/Pavo Masterclass, supported by ‘t Peerdewinkeltje. De twee tuigpaarden zijn enorm gewaagd aan elkaar, wat een dag eerder in Hoofddorp nog in een overwinning voor Wander resulteerde.

Waar de Masterclass ook verreden wordt, de showrubriek wordt elke keer met open armen ontvangen door de organisatie, publiek en sponsoren. Het drukke weekend voor rijders en paarden begon zaterdag op CSI Hoofddorp, waar naast het NK dressuur ook internationale springsport plaatsvond. Burgemeester Theo Weterings van de Gemeente Haarlemmermeer en Janneke Petrie namens de concoursorganisatie wezen, in gezelschap van KNHS-jurylid Jan Willem Körner, Wander (v.Marvel) met Aris van Manen als winnaar aan.

“Wander maakte er een geweldige show van. Hij bleef schitterend in balans, danste door de baan en kreeg het voltallige publiek op zijn hand”, gaf Körner toelichting over de opstelling. Goede tweede was de met veel tact en regelmaat dravende Cognac (v.Whiskey HBC) met Nico Calis, gevolgd door de iets te gretige PrimeVal Bentley (v.Larix) in handen van Hanneke Mekkes.

Een dag later pakte Derk Jan Mekkes de leidsels van Bentley over voor de Masterclass tijdens de internationale menwedstrijd in Beekbergen en koerste de vos naar zijn vierde zege dit seizoen. Wander werd hier tweede. “Een heel spannende strijd”, vond topmenner Boyd Excell, die de beoordeling samen deed met Letty Donselaar van ‘t Peerdewinkeltje, Bertus van Tergouw namens de concoursorganisatie en KNHS-jurylid Janus Plaisier.

“Bentley kwam pas met het overrijden echt op gang en liet een hele blije houding en beentechniek zien. Wander ging heel sterk over de benen maar had ook wat spanning in de hoofd/halshouding. De verschillen waren klein, maar het schitterende front gaf voor ons de doorslag”, aldus Boyd Excell. Derde werd hier Cognac met Nico Calis.

De finale wordt op zaterdag 5 oktober verreden tijdens de fokveedag in Hoornaar.

UITSLAG HOOFDDORP (zaterdag 20 juli 2013):
1. Wander (v. Marvel), Aris van Manen
2. Cognac (v. Whiskey HBC), Nico Calis.
3. PrimeVal Bentley (v. Larix), Derk Jan Mekkes
4. Cherokee (v. Torino), Lean Verhoeff
5. Colanda (v. Manno), Cees Embregts
6. Elvin T (v. Waldemar), Harry Claasen

UITSLAG BEEKBERGEN  (zondag 21 juli 2013):
1. PrimeVal Bentley (v. Larix), Derk Jan Mekkes
2. Wander (v. Marvel), Aris van Manen
3. Cognac (v. Whiskey HBC), Nico Calis.
4. Cherokee (v. Torino), Lean Verhoeff
5. Elvin T (v. Waldemar), Harry Claasen
6. Colanda (v. Manno), Cees Embregts

Hoefslag/Masterclasstuigpaarden.nl

Reacties