Waarom paardenmensen een tikkie gek zijn!

Waarom paardenmensen een tikkie gek zijn!

0 530
Paard kopen

Als paardenliefhebber ken je de blikken van de niet-paardenliefhebber vast wel. Die blik als je trots bent op je zesde (maar je hebt niet gewonnen dus??) plaats in een wedstrijd of als je enthousiast vertelt over je dauwtraprit van zondagmorgen 06:00 uur. Het is een blik die duidelijk maakt dat mensen met paarden een tikkie gek zijn. Volgens de niet-paardenliefhebber dan…

We zetten er een aantal voor je op een rij:

 1. Zij slapen het liefst uit op zondagochtend, jij staat om 08:00 uur al de stallen uit te mesten.
 2. Met weer, kou en wind zit jij bij je paard, terwijl zij thuis de ideale locatie vinden.
 3. Jij bent ervan overtuigd dat een verkoudheid en kater weggaat door de frisse lucht op te zoeken met je paard. Zij kruipen liever hun bed in.
 4. Of je zaterdagavond nog wat gedaan hebt is allang bekend, vroeg naar bed voor een wedstrijd op zondag.
 5. Ze vinden het maar vreemd dat jij winkelen een grappige hobby vindt om op een CV te zetten.
 6. Waarom zoek je je ontspanning bij je paard en niet bij een gewone lekker massage of uurtje in het bubbelbad?
 7. Je snapt niet waarom ze met een grote boog om een berg paardenpoep heen lopen. Vegetarische poep dus zo weg..?
 8. Je collega’s kijken er het hele jaar naar uit, maar de zomer is niet jou favoriete periode vanwege de dazen en al het andere gevaar wat er rond vliegt. En je paard kan z’n neus verbranden!
 9. Jij hebt meer interesse in dat nieuwste aerodynamische zadel dat binnenkort uitkomt dan in de laatste designerschoen.
 10. Je kan niet zoveel bijdragen aan het zoveelste beterschapscadeau voor een collega, want ja… de dierenarts moest weer eens langskomen. ‘Wat?? Kost een dierenarts zoveel!??’ is dan ook een veelgehoorde uitspraak.
 11. Als je vol enthousiasme over de wedstrijd van afgelopen weekend vertelt vragen ze of je gewonnen hebt. Als je antwoordt:’ Nee, maar mijn paard heeft zoveel ervaring opgedaan!’ kijken ze je aan of ze water zien branden..
 12. De beste gesprekken voer je toch niet met je paard!?
 13. Even in je paardrijdkloffie en modderschoenen naar de supermarkt..
 14. Je hoofd is bruin, je onderarmen zijn bruin, maar je benen lijken wel melkflessen.. Waarom zien die nooit zonlicht?
 15. Je bent vol lof over de prestaties van Gerco Schröder, Adelinde Cornelissen, Edward Gal of Tim Lips, maar zij hebben geen flauw idee wie dat zijn..
 16. Je begint actief te vertellen over dat je paard zo geweldig tot dragen kwam tijdens de les gisteren. ‘Dragen?’ Ja, hij bleef zo lekker aan elkaar! ‘….’ De verzameling was…? ‘…’ De achterhand kwam zo mooi onder en… ‘…’ Nou ja, hij liep gewoon goed!

Naar een idee van Horse and Hound

Foto: Shutterstock

 

 

Reacties