Vrouwelijk geslacht domineert de paardensport

Vrouwelijk geslacht domineert de paardensport

0 100

Voor de Britse sportvrouwen was 2012 een uitstekend jaar. Nog nooit eerder wisten de Britse atleten zoveel gouden medailles te verzamelen tijdens de Olympische Spelen. De gouden dressuurmedailles van Charlotte Dujardin en Laura Bechtolsheimer dragen hiertoe uiteraard ook bij.

Vrouwen zijn sowieso heer en meester op de Olympische Spelen. In totaal kwamen er maar liefst 4847 vrouwen aan start in Londen, het hoogste aantal ooit. Dit meldt de Britse krant Independent. Toch heeft Engeland te maken met een probleem: dit jaar haalde negen van de tien veertienjarige meisjes niet de officiele richtlijnen voor beweging. Ook de jongens deden minder aan sport, maar toch spanden twee keer zoveel jongens als meisjes zich in. In totaal werkt slechts twaalf procent van alle Britse veertienjarigen zich geregeld in het zweet.

Breed gezien hebben de dames echter de overhand in onze sport. Maar liefst 73% van alle paardensportbeoefenaars in Engeland is namelijk vrouwelijk. Ook in Nederland zwaait het vrouwelijk geslacht de scepter. De paardensport hier wordt namelijk eveneens overwegend door meisjes en vrouwen beoefend (82%).

Reacties