Wie volgt Team Nijhof op als Hippisch Ondernemer van het Jaar?

Wie volgt Team Nijhof op als Hippisch Ondernemer van het Jaar?

0 130

Vorig jaar werd Team Nijhof uit Geesteren gekozen als de Hippische Ondernemer van het Jaar. Deze hengstenhouderij en fokkerij was de tiende uitverkorene van deze prestigieuze verkiezing. Dat de verkiezing steeds meer aandacht krijgt bleek uit de reacties. Met name van de kant van de kleinere familiebedrijven werd aangegeven dat het wel heel moeilijk was om het tegen dit soort ‘mega bedrijven’ op te nemen. Er werden onder meer voorstellen gedaan om de verkiezing te splitsen in grote en kleine bedrijven. Dat was aanleiding voor de organiserende Stichting HIP (Hippische Innovatieve Projecten) om na 10 jaar de uitgangspunten van deze verkiezing nog eens goed te bekijken.

Besloten werd om de verkiezing niet te splitsen, wel blijft naast de hoofdprijs ook de publieksprijs gehandhaafd. Hierbij kiezen de aanwezigen bij de prijsuitreiking, die plaatsvindt op 9 september tijdens Horse Event in Ermelo, hun eigen favoriet. Het Stichtingsbestuur gaf aan dat het weliswaar moeilijk is om een klein manégebedrijf of kleine sportstal te vergelijken met een mega handelsbedrijf, maar in het verleden is gebleken dat ook de kleinere bedrijven een kans maken. De publieksprijs werd in 2015 gewonnen door een kleinschalig bedrijf namelijk Lelymare Horses uit Lelystad.  Van de tien winnaars van de verkiezing Hippische Ondernemer van het Jaar konden vier als ‘groot’ gekwalificeerd worden, de overige zes vielen in de categorie manege (5) of Sportstal (1). In nauw overleg met de jury, onder voorzitterschap van Jos van Campen, werd door de Stichting HIP wel tot een herziening van de criteria besloten. Prioriteit wordt nu vooral gegeven aan ‘de bijdrage van de onderneming aan de popularisering van de paardensport’ en aan ‘de klantgerichtheid en creativiteit zowel naar bestaande als naar potentiële nieuwe klanten’.

Elke hippische ondernemer die voldoet aan onderstaande voorwaarden kan meedingen naar de titel ‘Hippische Ondernemer van het Jaar 2016’.De deelnemer is hippische ondernemer met hoofdvestiging in Nederland:
• Is lid bij een brancheorganisatie, die deel uitmaakt van FNHO of LTO
• Oefent een bedrijf uit voor eigen rekening en risico
• Haalt hoofdinkomen uit het hippisch bedrijf
• Is bereid om aan een vertrouwenspersoon – onder geheimhouding – beperkte inzage te geven in de financieel economische gegevens van het bedrijf.
• Wordt uiterlijk 13 april 2016 kandidaat gesteld of stelt zichzelf kandidaat bij het secretariaat van de Stichting HIP.

Een selectie van 15 ondernemers die kandidaat gesteld worden, of die zichzelf kandidaat stellen, wordt bezocht door een projectteam bestaande uit studenten van HAS Hogeschool. Naar aanleiding van het bezoek schrijft het projectteam een rapport dat aan de jury wordt opgeleverd. De jury selecteert 3 genomineerden, van wie de namen medio juli worden bekendgemaakt. De jury bezoekt vervolgens de drie genomineerden en geeft hierbij een eindbeoordeling. Tevens wordt van iedere onderneming een video gemaakt. Deze video is onderdeel van een presentatie van de drie genomineerde ondernemingen tijdens het Hippische Ondernemerscongres op 9 september 2016. De verkiezing van de Hippische Ondernemer van het Jaar wordt mede mogelijk gemaakt door Horse Event, het tijdschrift de Hippische Ondernemer, ABAB accountants en HAS Hogeschool.

Aanmelden voor de verkiezing Hippische Ondernemer van het Jaar kan tot 13 april 2016. Het inschrijfformulier kan opgevraagd en ingestuurd worden bij het secretariaat van Stichting HIP.

Persbericht Stichting HIP

Foto: Remco Veurink 

Reacties