Aandoenlijke video van 87-jarige Nelly gaat viraal

Aandoenlijke video van 87-jarige Nelly gaat viraal

0 257
paardenfluisteraar
Foto: Shutterstock

De video waarop te zien is hoe Nelly haar diepste wens vervuld ziet, is een regelrechte hit op internet. De 87-jarige vrouw lijdt aan Parkinson. Desondanks wilde ze heel graag nog een keer paardrijden. Dankzij De Zorggroep en Groene Kruis Ledenorganisatie lukte dat.

Ziekte van Parkinson

De twee organisaties hebben een initiatief waarbij ze wensen laten uitkomen van mensen, die in meer of mindere mate afhankelijk zijn van zorg. Zo kregen ze op een dag de wens van Nelly Jacobs binnen. Zij was amazone, is haar leven lang bezig geweest met paarden maar door de ziekte van Parkinson kon ze zich niet meer tussen de paarden begeven. Door een speciale constructie waarmee ze op een gespannen doek op twee paarden lag, lukte het toch om haar het gevoel te geven dat ze paardreed. Het filmpje dat ervan werd gemaakt, is inmiddels ontelbare keren bekeken.

Impact

‘De reacties stroomden binnen. Het zijn er inmiddels al 20.000’, zegt Nikit Rempkens van De Zorggroep in Venlo. De organisatie is totaal verrast door alle aandacht. ‘Het project loopt al een paar jaar. Maar de impact van dit filmpje is waarschijnlijk zo groot door het contact tussen mens en dier. En er worden mooie oude foto’s getoond van Nelly als amazone.’ De reacties lopen uiteen van mensen die de dame een knuffel willen geven tot andere zorginstellingen die willen weten hoe ze zoiets moeten aanpakken. Van landen over de hele wereld krijgt De Zorggroep telefoontjes. ‘De zoon van Nelly heeft haar verteld van de enorme aandacht voor haar filmpje. Daar was het haar nooit om te doen geweest, maar ze hoop wel dat het mensen inspireert. Ze kijkt er met veel plezier op terug. De geur van het hooi en de ervaring van het rijden zullen haar altijd bij blijven.’

Bekijk de video hier

Bron: Hart van Nederland

Foto: Shutterstock

Reacties