Veulenveiling Maren-Kessel in de lift

Veulenveiling Maren-Kessel in de lift

0 86

De veulenveiling van Maren-Kessel verliep lange tijd stroef. Pas in het laatste kwart van de collectie werden diverse topprijzen geboden, die het gemiddelde op de valreep aardig opschroefden. De uiteindelijke veilingtopper was dit jaar beduidend duurder dan in 2012. Vorig jaar moest er voor het duurste veulen 11.000 euro worden neergeteld, dit jaar was de klapper, een hengstveulen van Jazz x Ferro, goed voor 28.000 euro. De moeder van deze Ideaal D bracht onder andere de AES gekeurde hengst Fons (v. Stedinger) en IBOP-topper Aloo (v. Stedinger). Koper van het veulen was Ad van de Tillaart, fokker van onder meer de KWPN-hengst Osmium.

Ook In Your Face, een interessant gefokt hengstveulen van Charmeur x Matterhorn werd met 24.000 euro goed verkocht. De grootmoeder van dit aansprekende bruine veulen is tevens de moeder van het Grand Prix dressuurpaard Breaking Dawn (v. Akribori), momenteel onder het zadel bij Ashley Holzer. In Your Face verhuist naar Zweden. Het derde best verkochte dressuurveulen betreft Irina, een merrieveulen van Everdale x Havidoff die voor 18.000 euro werd afgeslagen.

Het best verkochte springveulen luisterde eveneens naar de naam Irina. De merrie uit de combinatie Kannan x Heartbreaker was goed voor 10.000 euro en vertrekt naar Ierland. Grootmoeder Uarina (v. Baloubet du Rouet) sprong zelf onder de naam Untouchable met Leon Thijssen op 1.50m niveau, terwijl overgrootmoeder Barina tevens verantwoordelijk is voor de goedgekeurde KWPN dressuurhengst Tolando (v. Krack C). Ook de Numero Uno-dochter Iroma D (Numero Uno x Aram) werd met 9.000 euro voor goed geld verkocht.

In totaal werd er 298.200 euro betaald voor 46 veulens, waarmee er voor een hengstveulen gemiddeld 6.281 euro werd neergeteld, tegenover 5.721 euro voor een merrieveulen. De gemiddelde prijs voor een veulen lag op 6.086 euro. In 2012 zakte dit nog naar een deprimerende 4118 euro.

Klik hier voor alle bedragen.

Reacties