Transport van (sport)paarden binnen Benelux gemakkelijker

Transport van (sport)paarden binnen Benelux gemakkelijker

0 1405
Paard in een trailer.

De regelgeving voor het transport van paarden is versimpeld. Het tot nu toe verplichte gezondheidscertificaat voor bepaalde soorten verkeer van paardachtigen tussen België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk hoeft niet meer; controle door een dierenarts gebeurt niet meer.

België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk hebben op 15 mei een memorandum van overeenstemming ondertekend om het verkeer van paardachtigen tussen deze landen te vergemakkelijken.

Verklaring van dierenarts

Vanaf 1 juni 2017 moeten paardachtigen die worden verplaatst tussen België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk voor bepaalde types van verkeer niet meer worden geïnspecteerd door een officiële dierenarts voor hun vertrek en ze hoeven niet meer vergezeld gaan van een gezondheidsattest/een gezondheidscertificaat tijdens hun verplaatsing.

Naar en van wedstrijd

Op voorwaarde dat de dieren terugkeren naar hun land van vertrek als het verkeer beëindigd is, heeft deze opheffingsmaatregel betrekking op het vervoeren van:

– paardachtigen die voor sportieve of recreatieve doeleinden worden bereden of geleid (of daartoe bestemd zijn)
– paardachtigen waarmee wordt deelgenomen aan culturele manifestaties
– paardachtigen die exclusief voor beweiding of voor werkzaamheden zijn bestemd, voor een maximale duur van 90 dagen;
– paardachtigen die vervoerd worden omwille van diergeneeskundige redenen (met inbegrip van handelingen gericht op de voortplanting, indien deze worden uitgevoerd in een dierartsenpraktijk/dierenartsenkliniek of door een dierenarts).

Persbericht Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen.

Bron: KBRSF (Equibel.nl)

Foto: Remco Veurink

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 21)

 

Reacties