Veroordeeld wegens Jacobskruiskruid

Veroordeeld wegens Jacobskruiskruid

0 55

Een man uit het Britse Lye, Worcester, mag tien jaar lang geen paarden meer houden omdat hij niet voorkwam dat zijn merrie vergiftiging opliep, veroorzaakt door Jakobskruiskruid. De zestienjarige merrie werd vorig jaar juni aangetroffen in een weiland dat voor meer dan de helft uit onkruid bestond. Een dierenarts concludeerde dat de merrie ernstige beschadigingen aan de lever had. De merrie moest ingeslapen worden.

De eigenaar werd schuldig bevonden omdat hij niet heeft voorkomen dat zijn paard het onkruid kon eten. Hij had het Jacobskruiskruid moeten verwijderen. Naast een verbod op het houden van paarden voor een periode van tien jaar kreeg hij een taakstraf van 250 uur en boete van 1.000 pond.

Een RSPCA inspecteur: ‘Jakobskruiskruid kan een extreem pijnlijke dood veroorzaken. Deze eigenaar zei dat hij de gevaren van dit kruid voor paarden kent, maar dat hij er geen probleem in zag zijn paard te laten grazen op dit land.’

Als er Jacobskruiskruid op het land staat, moet het met wortel en al verwijderd worden. Let er op dat je daarbij handschoenen draagt.

Lees over de gevaren van giftige planten in het weiland.

Horseandhound/Hoefslag

Vergelijkbare artikelen

Reacties