Verklaring over verwaarlozing

Verklaring over verwaarlozing

0 34

De Deen John Byrialsen heeft zich voor het eerst uitgesproken sinds de deze week verschenen videobeelden van ernstig verwaarloosde paarden op zijn stoeterij in Polen.
Byrialsen, die in Denemarken Viegard Sport Horses runt en ook als mede-eigenaar van het olympische paard Calecto V (Amerikaanse amazone Tina Konyot) te boek zou staan, bezocht afgelopen maandag zelf zijn Poolse dependance, naar eigen zeggen voor het eerst sinds drie maanden.
Hij stak de hand volledig in eigen boezem in het interview met tvmidtvest.dk: ‘Het is verwerpelijk wat hier is gebeurd. Het had niet mogen gebeuren, maar het is gebeurd. Het is mijn eigen schuld. Ik had hier vaker naar toe moeten komen. Ik ben druk geweest met van alles en nog wat…maar dat zijn zaken die van geen betekenis zijn in relatie met wat hier is gebeurd.’ In het interview verwijt Byrialsen zijn personeel niets. ‘Ik ben verantwoordelijk als ik een bedrijf met paarden heb.’
Byrialsen zou volgens Deense media financiële problemen hebben en een aantal keren een faillissement ternauwernood hebben weten af te wenden.

Stervende paarden

De video die deze week op internet opdook zou volgens beweringen al in mei gemaakt zijn, een maand voor Byrialsens laatste bezoek aan zijn Poolse stoeterij. De video die op youtube staat met de (vertaalde) titel ‘Stervende paarden in Posadowo’ bracht een stortvloed aan boze reacties teweeg op de sociale media en zorgde ervoor dat de autoriteiten de stoeterijen van Byrialsen in Polen en Denemarken bezochten. Tenminste vijftig van de ongeveer 300 paarden zouden in beslag zijn genomen.

De opgedoken film van de ernstig verwaarloosde paarden (waarschuwing: deze beelden kunnen zeer schokkend zijn):

Bronnen: tvmidtvest.dk/Ridehesten.com/dressage-news.com

Reacties