Veilingtopper naar Demeersman

Veilingtopper naar Demeersman

0 21

De Open Deur veiling thuis bij Tom De Craene begint een vaste plaats te krijgen op de kalender begin augustus. De Craene mocht dit jaar zeker niet klagen over de gehaalde bedragen. Zelf blijft hij er  bijzonder nuchter onder: ‘De cijfers heb ik nog niet echt bekeken. Ik ben in de eerste plaats blij dat er weer meer dan duizend man zorgde voor een goede ambiance. En de vrijwilligers kan ik nooit genoeg bedanken.’

Het duurste veulen Nalou van de Bisschop (Castelino vd Helle x Balou du Rouet) gaat naar Dirk Demeersman. Deze schimmelmerrie is dan ook niet de eerste de beste. De allures over haar lijf heeft ze geërfd van Castelino. Het verhaal van haar vader is ons allen bekend, want alles wijst erop dat hij de volgende topper wordt van Gerco Schröder. Grootmoeder Ruminuschka is op de koop toe de halfzus van de tophengsten Couleur-Rubin en Conterno Grande. Enkele veulens gingen voor 16.000 en 17.000 euro van de hand. Daarbij o.a. nummer drie Noëmie vd Bisschop (Arko III x Erco van het Roosakker), een merrieveulen uit de stam van Usha vh Roosakker en dus alweer een uitzonderlijke gelegenheid die Tom De Craene hier bood aan zijn collega-fokkers met investeringszin. Paul Van Den Bosch haalde Noëmi naar Limburg.

Een fraai Vigo-veulen gaat naar Brazilië. Harrie en Victor Theeuwes kochten alweer vijf veulens. En natuurlijk lagen de negen Echo-veulens goed in de markt na de overwinning van hun vader in Kapellen voorbije zondag. Nog een hand vol veulens overschreed de kaap van 10.000 euro. Het gemiddelde van meer dan 8.000 euro is alleszins bovengemiddeld voor een veulenveiling.

Hoefslag/Galop

Reacties