Veiling Hannover: topprijs 41.000 euro

Veiling Hannover: topprijs 41.000 euro

0 57

Op de novemberveiling van het Hannoveraner Verband kwamen 82 sportpaarden onder de hamer. De zwarte Sir Moritz (St. Moritz Junior x Dancier) bracht de topprijs van 41.000 euro op. Hij blijft in Duitsland en vindt in Rheinland zijn nieuwe stal. De eveneens driejarige Florentina (v. Fürst Romancier) werd op 33.000 afgeslagen. De merrie vertrekt naar Argentinië.

Bij de springpaarden ging het hoogste bod, 25.000 euro, naar de vierjarige Cartier (Canstakko x Lafontaine). De één jaar oudere merrie Quibell (Quintender x Contender) vertrekt voor 23.000 naar dezelfde sportstal in Schleswig-Holstein. Uit dezelfde moeder komt de vijfjarige Ludo (v. Linton), die voor 24.500 euro wegging.

49 paarden blijven in Duitsland; 31 paarden gaan de grens over. Zilveren medaillewinnaar bij de para dressuur, Pepo Puch, ziet in de vijfjarige Darius (v. Don Frederico) een toekomstpaard en de Royal Canadian Mounted Police keert met een Hannoveraner merrie terug naar Ottawa. De zesjarige springmerrie Cherrylane F (v. Charilan) vond een koper in Nederland.

De gemiddelde prijs lag op ruim 13.500 euro.

Overzicht van de geveilde paarden.

Hannover Verband/Hoefslag

Vergelijkbare artikelen

Reacties