Veelzijdige sport op Jumping Mechelen

Veelzijdige sport op Jumping Mechelen

0 222

Met het laatste wedstrijdweekend van het jaar staat er nog maar één belangrijke internationale wedstrijd op het programma, van 26 tot en met 30 december: die van Jumping Mechelen. Niet alleen de wereldbeker Springen wordt er gereden, ook bij het mennen en voltige vallen wereldbekerpunten te behalen. Verder kan het publiek genieten van vijfsterren dressuur (World Dressage Masters).

Springen

Met niet minder dan tien ruiters uit de top twintig van de wereld kent de deelnemerslijst een flink aantal klinkende namen. Uit België zelf mag ook het nodige vuurwerk verwacht worden: de broers Philippaerts, Jos Verlooij, Gudrun Patteet, Pieter Devos en zeker Gregory Wathelet zijn an de partij op het prestigieuze concours in de Nekkerhal. De Franse ruiters Simon Delestre, Kevin Staut en vriendin Pénélope Leprovost staan ook hun mannetje, evenals Christian Ahlmann en Daniel Deusser uit Duitsland. Denis Lynch en Cameron Hanley zullen ook het jaar goed willen afsluiten, net als wereldtopers als Steve Guerdat en Rolf-Göran Bengtsson. Oranje ruiters als Jur Vrieling, Harrie Smolders en Leopold van Asten zetten eveneens hun beste beentje voor.

Dressuur

Vorig jaar won Daniëlle Heijkoop (foto) de World Dressage Masters-kür op muziek in Mechelen. Haar Siro N.O.P. verschijnt nog niet in de ring. De grote kanshebbers op een hoge notering in de vijfsterren dressuur wedstrijd zijn op papier Jessica von Bredow-Werndl en Patrik Kittel. Maar vlak rising stars als Fanny Verliefden, Inna Logutenkova en Paulinda Friberg ook niet uit. En wat te denken van onze Tommie Visser met met Variohippique’s Vingino (v. Polansky)? Hij won al de WDM-wedstrijden in Roosendaal en Lier en zal deze mooie prestaties een vervolg willen geven. Voor ons land komen ook Katja Gevers met Thriller (v. Gribaldi) en Patrick van der Meer met Zippo (v. Rousseau) in de ring.

Mennen

De finalisten van afgelopen weekend in Londen nemen het in Mechelen opnieuw tegen elkaar op: IJsbrand Chardon, Boyd Exell en Koos de Ronde. Zij eindigden in die volgorde. In België mengen de Duitse rijders Michael Brauchle, Rainer Duen en Georg von Stein zich in deze strijd, alsmede thuisrijders Glenn Geerts en Edouard Simonet.

Voltige

De Nederlandse afvaardiging aan de wereldbekerwedstrijd Voltige bestaat uit Claire de Ridder en Carola Sneekes. Zij krijgen concurrrentie uit Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en België.

Alles over Jumping Mechelen.
Deelnemers Springen, Dressuur, Mennen en Voltige.
Programma Jumping Mechelen

Foto: Dirk Caremans

Vergelijkbare artikelen

Reacties