Twee turven hoog… maar paardrijden zál ze!

Twee turven hoog… maar paardrijden zál ze!

0 4306

Niemand zal ontkennen dat een leuke Welsh A-pony veel beter bij een vijfjarig meisje past dan een 1.70m groot rijpaard. Instructrice Kama Godek heeft echter geen pony’s op haar stal in Wellington. En dus belandde de kleine Michaela op de rug van Regalo, een ervaren lespaard. ‘Regi is een braaf paard, dus ik zei haar dat ze op hem kon rijden.’ “Top!” zei ze. Ze pakte haar spullen en ik gooide haar min of meer in het zadel. Stap en draf ging prima, al kwam ze nauwelijks met haar benen onder het zweetblad vandaan. Ze vroeg of ze in galop mocht. En ze schopte hem zo in galop. Ze vond het prachtig!’, vertelt Godek.

Het lastigste voor Michaela is om het hoofdstel om te krijgen bij Regi. Op facebook circuleert een grappig filmpje van Michaela die hoog de lucht in getild wordt als ze probeert het kopstuk achter de oren van Regi te schuiven. De video is al meer dan 800.000 keer bekeken. ‘Michaela wil alles zelf doen en gaat op stal helemaal haar gang met Regi, hoewel ze maar net tot zijn elleboog komt. Hij vindt het allemaal prima’, aldus Godek.

Paardrijden en paarden kreeg Michaela met de paplepel ingegoten; haar ouders runden een manege, die nu overgenomen is door de twee oudste kinderen. ‘Het formaat interesseert haar niet. Grote zus Genevieve (12) won het kampioenschap pony’s eerder deze maand in Wellington. Michaela wil net zo goed worden als haar zus. ‘Ze gaat overal met ons mee naar toe, als Genevieve moet rijden. Haar helm en rijlaarzen reizen mee. Het was tof van Kama om haar op Regi te laten’, vindt haar vader. ‘Genevieve krijgt les van allerlei trainers, waarvoor het gezin het hele land doorkruist. Tja, en dan heeft Michaela natuurlijk zoiets van “Ik ook!”.’

Chronofhorse/Hoefslag

Foto: Andrzej Kubik/Shutterstock.com

Hoefslag Academy Masterclass
Hoefslag Academy Masterclas

Reacties