Drie paarden komen om bij brand in Wolvega *update*

Drie paarden komen om bij brand in Wolvega *update*

0 496

Bij een brand in een stal in het Friese Wolvega in de nacht van dinsdag op woensdag hebben drie paarden het leven gelaten. Ook is één stalgebouw helemaal uitgebrand. het zou gaan om een stal waar dravers getraind worden, aan de Oppers. In de stal die uitgebrand is, waren zeker tien paarden gestald. Nadat de brand was uitgebroken, begonnen medewerkers meteen met het in veiligheid brengen van de dieren. In eerste instantie werd gedacht dat alle paarden gered waren, maar drie dieren bleken de brand niet te hebben overleefd.

De brand brak even na half twee uit in de nacht uit, waarna de brandweer met zeker zes bluswagens uitrukte. De brandweer liet een Groot Watertransport uit Joure komen om bluswater over grotere afstand te kunnen transporteren. Het bluswater kon uit een vijver of waterput aan de N351 worden gehaald.

De stal waar de brand uitbrak is volledig verwoest. Er staat alleen nog een stuk buitenwand overeind, laat een woordvoerder van de brandweer weten. Een tweede stalgebouw bleef gespaard.

Asbest

Omdat er uit het dak van de stal asbest was vrijgekomen, werd het asbestprotocol gestart. ‘Het hele dak is afgebroken. Brandweerlieden hoorde de platen breken,’ aldus woordvoerder Rutger de Groot. Onwonenden werd middels een NL-alert geadviseerd deuren en ramen dicht te houden in verband met de rookontwikkeling en asbest die vrijkwamen. In de omgeving van de brand werd evenwel geen asbest aangetroffen; volgens de brandweer is er geen gevaar voor de directe omgeving van de brand geweest.

Rond 4.20 uur kon het sein brand meester worden gegeven.

Hoe de brand is ontstaan, is nog niet duidelijk.

Bron: LC.nl

Foto: Wikipedia

Vergelijkbare artikelen

Reacties