Trudi wint in Hilvarenbeek

Trudi wint in Hilvarenbeek

0 79

De zevenjarige Kroonmerrie Trudi (Wikke x Lolke) van fokkers Wil en Miriam Hendriks uit Reusel is maandag in Hilvarenbeek gehuldigd als algemeen kampioen. “Een merrie die danst in de baan en er altijd zin in heeft”, aldus inspecteur Louise Hompe. Trudi was eerder de kampioen bij de driejarige en oudere merries. In 2009 was ze in Esbeek als reservekampioen en datzelfde jaar pakte ze op de centrale keuring het algemeen kampioenschap. Dit jaar mag ze op de CK een gooi doen naar het Modelpredicaat.
Algemeen reservekampioen werd de beste driejarige, Goedele van de Demro Stables (Pier x Fetse) van de Demro Stables uit Mierlo. Een jeugdige merrie, met rasuitstraling en goede bouw. Ze stapt goed door het lichaam en draaft mooi in balans en met ruimte. In totaal behaalden uit vier groepen driejarige merries er drie de ster met een eerste premie.

De jeugdtitel was voor de tweejarige Jade (Uldrik x Wikke), een dochter van kampioen Trudi. Ze trad net even krachtiger op dan het luxe enter Mirthe fan ‘e Lange Ekers (Pier x Tsjerk) van Sjaak Drost uit Heeswijk Dinther, die reserve-jeugdkampioen werd. Zij is een halfzus van Bikkel 470.

Beste hengstveulen was Romio Boszorg (Pier 448 Sport x Krist 358) van Stoeterij Boszorg te Sint Anthonis.
Beste merrieveulen was Poike van Rijsingen (Beart 411 Sport x Doaitsen 420 Sport) van M.Th. van Erp te Sint Oedenrode.

Foto/Tekst: Ellen Franke

Reacties