Wil je op paardenavontuur? Misschien vind je hier wat inspiratie…

Wil je op paardenavontuur? Misschien vind je hier wat inspiratie…

0 1054
trektocht, vakantie
foto: Shutterstock

Een buitenritje in je eigen streek is voor jou misschien dagelijkse of wekelijkse kost. Maar heb je er al eens aan gedacht om een stukje van de wereld te verkennen vanuit het zadel? Hieronder lijsten we een aantal prachtige bestemmingen op, die je te paard kan ontdekken. Of het nu een zicht op de oceaan of een canyon is, je hebt een prachtig uitzicht tussen de oren van je paard!

IJsland

De prachtige IJslandse natuur ontdekken op de rug van zo’n stoere IJslander is een prachtige ervaring. Verschillende stallen bieden ritten aan. Je kan bijvoorbeeld een rit maken door de kale lavavelden, maar ook een meerdaagse expeditie door het desolate landschap van Noord-IJsland behoort tot de mogelijkheden. In het ruwe landschap komen de eigenschappen van de IJslander goed tot hun recht. En wie weet, misschien ervaar je wel de tölt en de telgang!

Ierland

Wanneer je door de groene heuvels van Kerry rijdt, waan je je bijna in een sprookje. Het prachtige Ierse platteland heeft een rijke geschiedenis. Je rijdt er langs eeuwenoude kastelen, prachtige meren en majestueuze bergen.

Italië

In Toscane kunnen foodies hun liefde voor paarden én eten verenigen. De Italiaanse regio is wereldwijd vermaard om zijn heerlijke keuken. Je kan er tijdens een rit door het heuvelachtige platteland genieten van een wijnproeverij en een uitgebreide lunch. Zelfs kookworkshops behoren tot de mogelijkheden. En die calorieën? Die rij je er zo weer af!

Mongolië

Niet alleen de deelnemers aan de Mongol Derby kunnen zich vergapen aan het prachtige landschap. Ook jij kan ervan genieten, vanop de rug van de sterke Mongoolse paardjes. Zij staan nog het dichtste bij het Przewalskipaard. Een van de mogelijkheden is een meerdaagse trektocht door de bergen, taigawouden en graslanden. Je rijdt langs de Dark Blue Pearl, een meer dat zich heeft gevormd in de krater van een uitgedoofde vulkaan en ervaart de levensstijl van de nomaden.

Botswana

Te paard op safari? Dat kan onder meer in Botwana! Vanuit het zadel spot je olifanten, buffels, nijlpaarden, krokodillen, zebra’s en wie weet zelfs een paar grote katachtigen! En ’s nachts slaap je in een boomhut, met op de achtergrond de geluiden van de wilde dieren.

Peru

Machu Picchu is een van de wereldwonderen van de nieuwe wereld. Je kan de indrukwekkende Inca-site bezoeken tijdens een meerdaagse trektocht te paard. Het uitzicht vanop de rug van de Paso Fino’s zal in elk geval prachtig zijn: besneeuwde bergtoppen, blauwe meren en wouden.

Verenigde Staten

In Montana kan je gaan voor de ‘cowboy experience’. Je slaapt dan op een ranch waar je ook leert hoe je vee moet drijven te paard. Het landschap in Montana is adembenemend: bergen en prachtige open vlaktes die uitnodigen tot lange ritten te paard!

In het noorden kan je de ongerepte wildernis van Alaska ontdekken. Die ziet er elk seizoen anders uit. In de zomer kan je rijden op de winderige vlaktes en elanden, beren, coyotes en arenden spotten. In de winter kan je met de slee door een kristallen wonderland rijden, en overnachten in een knusse hut.

Bron: FEI

Foto: Shutterstock

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

Reacties