Topruiters op Rabo Talentendag

Topruiters op Rabo Talentendag

0 91
anky van grunsven

Tijdens de Rabo Talentendag op het KNHS-Centrum in Ermelo droegen Anky van Grunsven, Adelinde Cornelissen, Elaine Pen, Maikel van der Vleuten, Diederik van Silfhout, Frank Hosmar, Tim Lips en vele andere topruiters hun kennis over op ruim 200 hippische talenten van Nederland.

Deze topruiters waren net zo gemotiveerd bezig als de bondscoaches Rob Ehrens, Roelof Bril, Luc Steeghs, Martin Lips, Alice Waanders, Wim Ernes, Tineke Bartels en Joyce Heuitink. De in de Olympische hippische disciplines rijdende jeugd luisterde naar de gegeven opmerkingen en aanwijzingen en trachtte ze direct in de praktijk te brengen. Net als vorig jaar waren er ook Para-dressuurruiters op deze talentendag aanwezig, want mede dankzij de ondersteuning van de Rabo Foundation maakt deze groep hippische sporters integraal deel uit van de KNHS.

De Rabo Talentendag is een unieke schakel in de keten. Voorafgaand aan de Rabo Talentendag wordt er in de regio’s gescout tijdens de Rabo KNHS Nationale Selectiedagen. Het tweede selectiemoment vindt plaats tijdens deze Rabo Talentendag. Tijdens deze Rabo Talentendag geven tal van topruiters in de disciplines springen, dressuur en eventing hun medewerking. Ook de ‘oud’ Rabo Talenten van het Jaar Marlies van Baalen, Elaine Pen en Maikel van der Vleuten gaven instructie aan jonge ruiters. Veelvoudig Olympisch kampioene Anky van Grunsven gaf aanwijzingen en deelde ook direct complimenten uit wanneer haar opmerking werden omgezet in daden.

Daar is ook de essentie van deze dag: de aanwijzingen die ontvangen worden kunnen omzetten in daden. Daarin herkennen de gelouterde topruiters de talenten. Op het hoofdterrein waren de bondscoaches Luc Steeghs, Roelof Bril en Rob Ehrens de hele dag bezig om springruiters te helpen en op de VIP tribune hadden enkele tientallen VIP’jes een plaats gevonden. Zij keken naar Anky, die samen met Daniëlle Heijkoop een boeiende clinic gaf. Daarna was er een ontmoeting tussen de VIP-gasten en Anky en de mogelijkheid tot vragen stellen werd met beide handen aangegrepen. Vervolgens was er een fotoshoot en Anky ging maar wat graag met de VIP-gasten op de foto. Tegelijkertijd deelde Maikel van der Vleuten tientallen handtekeningen uit.

Gezien het enthousiasme van de jonge ruiters op de  Rabo Talentendag 2014 om direct het geleerde in de praktijk te brengen heeft de ervaring vanaf 1999 geleerd dat ook deze dag weer zijn waarde voor de hippische topsport in de toekomst heeft bewezen.

Meer informatie: www.knhs.nl/talentenplan.

KNHS/Hoefslag

Reacties