Topruiters gaan voor het grote geld in Doha

Topruiters gaan voor het grote geld in Doha

0 379

Het grote geld trekt een topdeelnemersveld naar de CSI5* wedstrijd in het Al Shaqab in Doha. Er valt prijzengeld te verdienen van maar liefst 1,5 miljoen euro. 250 deelnemers uit 34 landen doen mee aan de vijf disciplines: springen, dressuur, para dressuur, endurance en voltige. Deze laatsten beten gisteren al het spits af met de verplichte oefening. De Italiaanse Anna Cavallaro won bij de dames; Thomas Brüsewitz (Oostenrijk) was de beste bij de heren. Carola Sneekes met Nolan kon in deze eerste ronde nog niet overtuigen en eindigde in de achterhoede.

Gerco Schröder met Glock’s Cognac Champblanc (foto) vertegenwoordigt ons land bij de springruiters. Hij mag het opnemen tegen onder andere de top drie van de wereldranglijst, Scott Brash, Ludger Beerbaum en Daniel Deusser. Daarnaast zijn klinkende namen als Kevin Staut, Roger Yves Bost, Gregory Wathelet, Steve Guerdat, Martin Fuchs, Christian Ahlmann en Edwina Tops-Alexander van de partij. Uiteraard ontbreken ook de Qatarese toppers niet.

Ons land telt wat meer deelnemers bij de dressuur: Margo Timmermans, Katja Gevers en Patrick van der Meer zijn afgereisd naar Doha. Zij nemen het op tegen bijvoorbeeld Anders Dahl en Lisbet Seierskilde uit Denemarken, Claudia Fassaert en Julie de Deken uit België, de zussen Barbançon Mestre en last but not least Patrik Kittel met Watermill Scandic uit Zweden en Carl Hester met Nip Tuck.

Bij de para dressuur – voor het eerst als discipline aanwezig in Doha – is Nederland het land met het grootste aantal deelnemers: Sanne Voets, Demi Vermeulen, Frank Hosmar, Rixt van der Horst, Nicole den Dulk, Ellen van den Berg en Annemieke Roling. Er is een sterk deelnemersveld. Zo mag er ook veel verwacht worden van de Belgische WK-kampioene Michele George en de Britten Natasha Baker en Lee Pearson.

Alles over het CHI Al Shaqab.
Live stream van het CHI Al Shaqab.

Foto: Remco Veurink

Reacties