To do or not to do: Prothese voor pony *video*

To do or not to do: Prothese voor pony *video*

0 2508
shetlander pony shetlandpony

Vlak na haar geboorte ging haar moeder op haar been staan. Haar eigenaresse zag maar één oplossing: amputatie van het verbrijzelde lichaamsdeel. Het beestje hobbelde daarna maandenlang op drie benen rond.

Hobbelen doet Angel Marie nog steeds. Alleen: nu op vier ‘benen’. Derrick Campana, in de VS bekend als ‘Dr. Doolittle’ bouwde met behulp van een 3D-printer een prothese op maat voor haar.

Afgelopen maandag zette de pony haar eerste stapjes met de prothese. Dr. Doolittle en eigenaresse Lennie Green zien het als de ultieme reddingspoging voor Angel Marie. ‘Zonder prothese zou ze niet lang meer geleefd hebben. Dat zou jammer zijn, want de kinderen zijn dol op haar, en zij op hen’, vertelt Green.

Nieuwe voorpoot voor olifant

Campana begon zijn loopbaan met het vervaardigen van protheses voor mensen, maar ging al snel over tot het helpen van dieren. Zo voorzag hij bijvoorbeeld een olifant van een nieuwe voorpoot, nadat die was afgerukt omdat het dier op een landmijn was gaan staan.

Wie zijn dier een prothese wil laten aanmeten, moet met een flinke bak geld komen. Het maken van een prothese met behulp van een 3D-printer gaat fiks in de papieren lopen, al gaat dat in de toekomst vast wel veranderen, aldus de wonderdokter.

Bron: AD

Foto: Remco Veurink

Hoefslag abonnementen

Reacties