Had Tim Lips de oplossing voor ‘zieke’ Amerigo?

Had Tim Lips de oplossing voor ‘zieke’ Amerigo?

0 3211
tim lips bayro
Tim Lips en Bayro

In veel steden in Nederland is Sinterklaas weer aangekomen. Ook in Tilburg zette de Goedheiligman weer voet aan Nederlandse bodem. De intocht verliep niet helemaal zonder problemen. Nadat de Sint op de boot maar nét op tijd zijn hoofd introk om heelhuids onder een brug door te kunnen varen, bleek zijn trouwe schimmel onwel.

‘Teveel pepernoten gegeten. We konden er niks aan doen’, zo vertelt Jos de Roos van Het Sint Nicolaas Comité dat de intocht in Tilburg organiseerde.  ‘Er is nooit een probleem geweest met het paard. Nu moesten we improviseren.’ Het was eigenlijk al een klein wonder dat de Sint in Tilburg de tocht kon beginnen per paard. De schimmel waar de Sint in Tilburg normaal gesproken op rijdt, was kort voor de intocht overleden. ‘Probeer maar eens in de Sinterklaasperiode een Amerigo te vinden.’

De oplossing had misschien wel bij Tim Lips op stal gestaan. Oosterhout, waar hij zijn eventingstal heeft, en Tilburg liggen vlak bij elkaar. En Lips heeft een stuk of zes schimmels, in verschillende kleurnuances! Bayro (foto), Keyflow of Tobruk met een wapperende tabberd in het zadel, zie je het voor je?

Omroep Brabant/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 17)

Vergelijkbare artikelen

Reacties