Thema avond Deurne geslaagd

Thema avond Deurne geslaagd

0 24

De eerste thema-avond Meten is Weten, gegeven door Annemarie van der Toorn en het NHB Expert Centre, is zeer geslaagd te noemen! Meer dan honderd paardenliefhebbers verzamelden zich 10 oktober op het terrein van NHB Deurne om inzicht te krijgen in de communicatie tussen ruiter en paard.

Annemarie van der Toorn

Op basis van communicatie en bestaande leertheorie├źn zoals conditionering en shaping, traint Annemarie van der Toorn paarden. Tijdens de thema-avond onderzocht Van der Toorn samen met het NHB Expert Centre de kracht van een hartslagmeting en effectiviteit van training. Want dat is waar het uiteindelijk allemaal om gaat: het meetbaar maken van het effect van een hulp of correctie. Op basis van zichtbaar gedrag en reacties van het paard, passen ruiters trainingen aan. Doormiddel van hartslagmetingen en observaties, krijg je meer inzicht in de effectiviteit en de invloed van de training op het paard, wat prestatie verhogend kan werken.

Vervolg

Na het grote succes van de eerste editie, geeft NHB Deurne een vervolg aan de thema-avonden. De eerst volgende op de agenda is coaching & de springsport, waarbij bondscoach Rob Ehrens zijn kennis en expertise zal delen met het publiek. Overige onderwerpen die gedurende het jaar behandeld worden zijn dressuur, door Laurens van Lieren, dressuurruiter, de wereld van de fokkerij, door Cor Loeffen, docent NHB Deurne en lid van de hengstenkeuringscommissie KWPN en lesgeven aan kinderen.

Hoefslag/Persbericht

Reacties