Tamino en Parzival op één in FEI/WBFSH-ranking

Tamino en Parzival op één in FEI/WBFSH-ranking

0 22

De eerste FEI/WBFSH-ranking van stamboeken en sportpaarden van dit jaar werd vandaag bekend gemaakt. Groot succes voor Nederland, want twee van de drie eerste plaatsen gaan naar KWPN-paarden: Jerich Parzival en Sterrehof’s Tamino staan bovenaan bij de dressuur en het springen. Bovendien voert het KWPN nog altijd de lijst van de stamboeken van springpaarden aan. Bij de eventingpaarden strijkt geen enkel stamboek met de eer: Just Chocolate is een ruin van onbekende afstamming en ook de fokker is niet bekend.

Bij de stamboeken staat het Hannoveraner Verband bovenaan bij de dressuur, met onder andere de De Niro-zonen Desperados en Dablino, Don Auriello (v. Don Davidoff) en Don Johnson (v. Don Frederico). Het KWPN staat op de tweede positie, met Jerich  Parzival (v. Jazz), Glock’s Undercover (v. Ferro), Watermill Scandic HBC (v. Solos Carex) en Uzzo (v. Lancet). Derde staat het Westfaalse stamboek, met vlaggendrager Damon Hill (v. Donnerhall), Legolas (v. Laomedon) en Miciano (v. Medici).
Kijken we alleen naar de paarden dan staat Jerich Parzival dus op één, Damon Hill op twee, Don Aurielo op drie, gevolgd door Desperados en Glocks Undercover. KWPN-paarden Uzzo en Unlimited (v. Jazz) staan ook nog in de top twintig.

De eerste plaats bij de stamboeken bij het springen is dus voor het KWPN, met Sterrehof’s Tamino (v. Numero Uno), Corland-dochter Silvana HDC en Chaman (v. Baloubet du Rouet). Plek twee is voor het BWP. De paarden die de meeste punten binnenhaalden zijn London (v. Nabab de Reve), Westside van de Meerputhoeve (v. Baloubet du Rouet) en Cylana (v. Skippy II). Op de derde plaats zien we het Selle Francais, met Castle Forbes Myrtille Paulois (v. Dollar du Maurier), Nino des Buisonnets (v. Kannan) en Cevo Itot du Chateau (v. Le Tot de Semilly).
Tamino dus bovenaan bij de paarden, gevolgd door Silvana en de Holsteiner Carlo (v. Contender) en Oldenburger Lennox (v. Lifestyle). London staat op zes, Chaman als derde KWPN-er op zeven. Verder zijn Verdi III en Simon (v. Mr. Blue) op 11 en 12 terug te vinden.

Klik hier voor een overzicht van alle nieuwe rankings.

Hoefslag/WBFSH

Foto: Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties