Symposium: 'Het ideale dressuurmodel, zin of onzin?'

Symposium: 'Het ideale dressuurmodel, zin of onzin?'

0 26

Te kort voorbeen? Te lang achterbeen? Schuine schouder, hellende croupe? Het dressuurmodel is regelmatig voer voor discussies. In het huidige Nederlandse fokbeleid worden beslissingen genomen die gebaseerd zijn op het gewenste exterieur. In hoeverre is dit exterieur eigenlijk ideaal voor een dressuurpaard en wordt daarbij voldoende belang gehecht aan de functionaliteit van bewegen? Op 18 maart as. komen deze en andere vragen aan bod tijdens een symposium op de locatie van VCG Horses te Cromvoirt, georganiseerd door de DHW Association.

Tijdens het theoretische gedeelte zullen Esther van der Velde en Cor Loeffen ingaan op de resultaten van een exterieurbeoordeling bij verschillende Grand Prix dressuurpaarden conform het lineaire scoringsmodel. Daarna zal biomechanicus dr. Wim Back een uiteenzetting geven van een onderzoek naar de objectieve kenmerken van de goede beweging van het paard.

Aansluitend vindt het praktijkgedeelte plaats. Een zevental paarden zal door Cor Loeffen exterieurmatig worden beoordeeld, waarna Nicole Werner en Tim Coomans dezelfde paarden onder het zadel van commentaar voorzien. Ondermeer Imke Schellekens-Bartels met Voice en Joyce Lennaerts met Ubique verlenen hun medewerking aan dit programmaonderdeel.

Als afsluiter zal een interactieve forumdiscussie plaatsvinden met alle aanwezigen, inclusief publiek.  

Interesse?

Mocht u geïnteresseerd zijn in deelname aan dit symposium, neem dan contact op met Isabel van Gisbergen Sponselee (tel. 06 – 55753068) of mail naar DHWassociation@gmail.com, t.a.v. Linda Laugeman. De toegangsprijs bedraagt € 37,50

Reacties