Nog steeds onduidelijkheid over beschoten paard

Nog steeds onduidelijkheid over beschoten paard

0 114
Twee maanden geleden werd het zevenjarige paard Wonderboy beschoten. Destijds werd gedacht aan een jachtongeluk. Uit de röntgenfoto’s bleek destijds er zowel in het voor- als achterbeen van het paard munitie zat. Wonderboy moest een operatie ondergaan om de kogelresten te verwijderen. Bij het voorbeen is de operatie geslaagd, maar bij het achterbeen is de operatie maar deels gelukt. Nog een stuk of tien ijzerdeeltjes zitten nog in het been.
Vochtafdrijvers
Het paard krijgt nog steeds medicatie en vochtafdrijvers, maar het is voor de amazone nog steeds niet duidelijk of het paard volledig zal genezen. Voor Judith van Thuil, de eigenaresse, is het het belangrijkste dat het dier pijnvrij kan zijn. Het paard staat voorlopig nog op stal, inmiddels vergezeld door een shetlander. Van Thuil stapt viermaal per dag met Wonderboy langs de weg.
Crowdfunding
Wie het paard beschoten heeft is vooralsnog niet duidelijk. Uit het politie-onderzoek is vooralsnog weinig concreets gekomen. Via crowdfunding hoopt Van Thuil geld in te zamelen om de persoon die de gouden tip heeft te belonen met 2.500 euro.
Bron: BD / Hoefslag

Eerder verschenen

Paard in Aalst beschoten: ‘Mogelijk jachtongeluk’

Reacties