Stalhoudster woont al tien jaar ‘illegaal’ boven stallen

Stalhoudster woont al tien jaar ‘illegaal’ boven stallen [video]

0 5601
manege, manegehouder

Ingrid Schouw van Pension- en Dressuurstal De Duinrand in Egmond is de wanhoop nabij. De gemeente heeft namelijk bepaald dat zij niet lang boven haar stallen mag blijven wonen, omdat er nooit een vergunning voor de woonruimte is afgegeven.

Illegaal

Ruim tien jaar geleden kocht Schouw de stal van de vorige eigenaren, die ook boven het pension woonden. Ze wist niet beter dan dat ze er gewoon kon wonen. Tot er in 2014 een gemeenteambtenaar langskwam die aangaf dat er geen vergunning was voor vaste bewoning. Al die tijd heeft Schouw en de vorige eigenaren illegaal gewoond op de locatie.

‘Dan stort je wereld in’, vertelt een aangeslagen Schouw. Een eenvoudige oplossing is er niet. En verhuizen naar een compleet andere locatie ziet Schouw niet zitten. Gaat zij weg, dan gaan de klanten ook eg. Die willen dat er iemand dag en nacht bij de paarden is.  In het ergste geval raakt zelfs het personeel hun baan kwijt.

Zorgen

Schouw maakt zich grote zorgen om het pension, waar vijftig paarden verblijven. De gemeente wil niet meewerken aan een oplossing, want regels zijn regels. Ingrid startte daarom een bodemprocedure tegen de gemeente. De rechter doet over zes weken uitspraak in de zaak en dan wordt duidelijk of Ingrid boven de manege mag blijven wonen.

Bekijk hier een video

Bron: RTVH / Hoefslag

Foto: Remco Veurink (voorbeeldfoto)

Reacties