Stalbrand in Sommelsdijk kost zeven paarden het leven *update*

Stalbrand in Sommelsdijk kost zeven paarden het leven *update*

0 1100

In een pensionstal in Sommelsdijk heeft donderdagochtend een grote brand gewoed. De brandweer heeft zeven paarden kunnen redden. Zeven andere dieren zijn wel omgekomen. Ook een hond heeft de brand niet overleefd.

‘Ik hoorde de hond blaffen. Normaal slaap ik met het raam open, maar vannacht met het raam dicht. Ik hoorde een knal en hoefgetrappel en keek daarna naar buiten. Ik heb meteen het hele huis wakker gemaakt. We hebben onze uiterste best gedaan om de paarden te redden.’ Het achterste gedeelte van de stal was bereikbaar waardoor die paarden vrijgelaten konden worden. De deur van het voorste gedeelte bleef echter potdicht zitten, waarschijnlijk door kortsluiting. Daar stonden nog zeven paarden en de hond. ‘De eigenaar heeft zelfs nog met een wagentje geprobeerd de deur open te rammen, maar dat is niet gelukt.’ aldus een verslaggever. ‘Het is hier een groot drama. Verdrietige paardenmeiden vallen elkaar huilend in de armen, zij zijn hun paard kwijt.’ Een pony wilde omwille van de vele rook in het gebouw ook haar stal niet verlaten. De brandweer heeft haar met het spuiten van bluswater toch weten te overtuigen om zichzelf in veiligheid te brengen.

Een vader en een dochter zijn nagekeken door ambulancepersoneel. Ze hadden rook ingeademd, maar zijn niet gewond geraakt. De brand brak rond 05.45 uur uit in het pand aan de Boerenweg. Het was een pensionstalling waar mensen hun paard hadden ondergebracht.

Brandweerlieden rukten met veel auto’s uit om het vuur te blussen. Toen zij aankwamen was de brand al uitslaand en was er veel rook. De hele stalling is in vlammen opgegaan. Rond 07.30 uur had de brandweer de brand onder controle. Het nablussen zal nog wel even duren omdat er nog brandhaarden zijn, zegt een woordvoerder van de brandweer. Waardoor de brand is uitgebroken, is nog onbekend.

Buurtbewoners hoefden zich geen zorgen te maken. Volgens de woordvoerder was de impact voor de omgeving minimaal.

Foto: Boston.com
Bron: RTV Rijnmond / Hoefslag

Reacties