‘Springen over auto’ schokt dierenliefhebbers

‘Springen over auto’ schokt dierenliefhebbers

0 269
paard oog hoofd algemeen
Foto ter illustratie.

Online foto’s van ruiters die over een auto springen in Ierland schokken lezers van Horse&Hound. De paarden deden mee aan een soort liefdadigheidswedstrijd, georganiseerd door Mountain View Equestrian. ‘Dit soort stomme acties moeten als voorbeeld dienen van hoe het níet hoort, zodat anderen het niet nadoen’, was een van de boze reacties.

Op één foto zien we een paard dat er niet al te getraind en soepel uitziet in de kreukels achter de auto liggen. Andere plaatjes tonen paarden die midden op de auto terechtkomen, waarbij het glas uit de ramen spat. Meerdere paarden zouden gewond zijn geraakt en één ruiter zou in het ziekenhuis zijn opgenomen nadat haar paard was gevallen.

Een woordvoerder van de dierenbescherming USPCA laat weten dat de locale dierenorganisaties op de hoogte zijn gebracht van het gebeurde. ‘Het leek wel alsof de ruiters totaal geen rekening hielden met het feit dat ze de paarden in gevaar brachten. Dat ze zelf een risico liepen, nou ja, maar die dieren hadden geen keus.’

De organisator van de wedstrijd liet via facebook weten dat hij niemand heeft gedwongen mee te doen. Hij schreef dat geen enkel paard of ruiter ernstig gewond raakte.

Kijk hier voor foto’s.

Horseandhound/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties