Op verzoek: roze hoefijzers

Op verzoek: roze hoefijzers

0 521

Dekjes, halsters, peesbeschermers… ze zijn er in de meest bonte kleuren. Alleen hoefijzers zijn saai en zien er altijd hetzelfde uit. Hoefsmid Max Aling uit Zweden slaat echter als je dat wilt ook roze of gouden ijzers onder je paard.

‘Het kwam door Ebba, een klein meisje. Ze zeurde bij mij dat ze roze schoenen wilde voor haar pony. Ik begon er over na te denken en uiteindelijk heb ik speciaal voor haar de hoefijzers roze geverfd. Haar moeder wist het helemaal niet, totdat ze er al onder zaten’, lacht Max. Hij gebruikt speciale verf, maar die blijft slechts een dag zitten. Nadat hij een foto van de blitse hoefijzers op facebook had gezet bleek er grote belangstelling voor te zijn. ‘Nu heb ik veel meer werk!’, aldus de smid, die zijn werkgebied heeft in Färingsbö, bij Oslo.

Max is niet de eerste met zijn ‘uitvinding’. Gekleurde aluminium hoefijzers zijn al enkele jaren op de markt in de kleuren roze, blauw, rood, goud, oranje en paars. Van deze ijzers heb je langer plezier: zo’n vijf à zes weken.

Tidningenridsport/Hoefslag 

 

Reacties