Sloop afgebrande manege begonnen

Sloop afgebrande manege begonnen

0 34

Bij Hippisch Centrum Zeegersloot in Alphen aan den Rijn is gestart met de sloop van het in september afgebrande complex. Pas als de sloop van het pand aan de Westkanaalweg is voltooid, wordt duidelijk hoe hoog het schadebedrag is.

De oorzaak van de zeer grote brand op 8 september valt niet meer te achterhalen. Een elektrisch apparaat in de keuken vatte vlam. Er is niemand gewond geraakt. Ook alle paarden zijn in veiligheid gebracht. Er is een kleine hoeveelheid asbest vrijgekomen.

Het hippisch centrum staat op het punt een grote verbouwing uit te voeren om het restant van de asbest in het pand te verwijderen en het complex aan alle brandveiligheidseisen te laten voldoen. Het complex is eigendom van de gemeente.

‘Er is ook een vastberadenheid om de manege zo snel mogelijk weer op te bouwen’, liet bestuurslid Sannie Bombeeck destijds weten. Half september werden de paardrijdlessen in de manege hervat. Hoe lang de bouw gaat duren is nog onbekend.

De gemeente Alphen heeft in april een lening van een half miljoen euro beschikbaar gesteld voor de opknapbeurt. Door de brand is de situatie gewijzigd. De manege en de gemeente onderhandelen opnieuw over de te verstrekken lening.

Reacties