Sinterklaas kiest steeds minder voor Amerigo

Sinterklaas kiest steeds minder voor Amerigo

0 138
sinterklaas

Ondanks een eigen parkeerplaats in Enkhuizen blijkt dat Sinterklaas er steeds minder voor kiest om het paard mee te nemen bij intochten. In Heerhugowaard en Marken koos de Sint voor de brandweer en in de Haarlemmermeer werd hij met zijn Pieten gespot op een sjovel. In Amsterdam koos de Sint voor de boot. Samen met zijn Pieten maakte hij een tocht door de grachten van de hoofdstad.

In IJmuiden zagen we hem voor een motor en een truck, in Egmond aan den Hoef maakte hij zijn opwachting in een golfkarretje en in Middenbeemster kregen zijn Pieten het zelfs voor elkaar dat Sint met een trein naar de kinderen werd gebracht. In Alkmaar huurde de Sint weer echte kaasdragers in voor zijn bezoek. In Den Helder kreeg de Sint een wel heel bijzondere taak: hij mocht de gloednieuwe Zr. Ms. Zeeleeuw te water laten. Het is niet bekend of hij daar vervolgens nog mee heeft gevaren.

Voor zijn bezoek aan het Gelderse Wilp mocht Amerigo wel weer in actie komen, maar een korte rondgang leert ons dit jaar dat Amerigo overdag veel vrij kreeg van Sint. Toen Sinterklaas de zieke kinderen in een Goes ziekenhuis bezocht was Amerigo er ook niet bij. Sinterklaas kon het paardrijden niet helemaal vergeten en besloot in het Zuid-Hollandse Hellevoetsluis gebruik te maken van een leenpaard. Daar werd de Sint op de SBO de Windroos door de kinderen vrolijk onthaald op tinker Jason.

Bron: Hoefslag / RTVN / Hellevoetse post

Reacties