Eén keurmerk voor de paardensector

Eén keurmerk voor de paardensector

0 251
beweging
Voldoende beweging is van belang

Woensdag 19 oktober 2016 hebben Piet Jansen, voorzitter van de Sectorraad Paarden en Bastiaan de Recht van Keurmerk Paard en Welzijn hun handtekening gezet onder een intentieovereenkomst. Beide partijen vinden het van belang voor de paardensector dat er één keurmerk is voor paardenwelzijn.

De twee partijen zijn al enige tijd met elkaar in overleg over de mogelijkheden tot samenwerking. Eerder was de SRP van plan te komen met een welzijnslabel als sluitstuk van de paardenwelzijnscheck die sinds 2014 online is.

Keurmerk

Het Keurmerk Paard en Welzijn is een initiatief van Bastiaan de Recht, Amber Koppen en Machteld van Dierendonck om het paardenwelzijn in Nederland naar een hoger niveau te tillen.

Aangezien beide partijen hetzelfde belang voor ogen hebben, namelijk om het paardenwelzijn in Nederland te vergroten, hebben ze besloten de mogelijkheid tot samenwerking verder te onderzoeken.

De komende maanden staan in het teken van nadere uitwerking van de samenwerking met als doel om te komen tot één welzijnskeurmerk voor de paardensector.

Bron: Sectorraadpaarden

Reacties