Schutter Amish-paard aangehouden

Schutter Amish-paard aangehouden

0 26
tuigpaard
Foto: Remco Veurink

De politie heeft een 22-jarige man gearresteerd die vorig jaar in november vanuit een auto op een paard schoot die een Amish buggy trok met daarin een gezin. Het gewonde paard liep nog een mijl door voordat het overleed aan zijn verwondingen. De man die aangehouden is wordt aangeklaagd wegens zeven misdrijven, waaronder wreedheid ten opzichte van dieren en schieten op een voertuig met mensen aan boord.

In het rijtuig zat een Amish gezin; een echtpaar en drie jonge kinderen. Ze hoorden wel iets wat leek op het geluid van een vuurpijl, maar realiseerden zich niet dat er op hun paard geschoten was. Het paard schrok en ging er vandoor, maar het lukte de koetsier om het dier onder controle te krijgen. Hij kreeg pas in de gaten dat er iets mis was met hij bloed zich bij het paard.

‘Het gebeurt wel eens dat mensen vuurwerk naar buggies gooien’, aldus de politie. ‘Daarom ging het gezin daar in eerste instantie ook van uit.’ Er werd sectie op het paard uitgevoerd, waarbij bevestigd werd dat het paard was overleden aan een schotwond. De kogel is helaas niet gevonden. In het huis van de verdachte zijn gestolen wapens aangetroffen, maar het is niet duidelijk of met een van die wapens geschoten is op de bewuste  dag.

Horsetalk.co.nz/Hoefslag

Vergelijkbare artikelen

Reacties