Ruiters op de bühne

Ruiters op de bühne

0 62

Bij het springen zie je steeds vaker showrubrieken, zoals een concours waarbij de ruiter verkleed de ring betreedt (foto). Maar het blijft niet bij het vertonen van kunsten in de arena. Op het Wellington Equestrian Festival doet een nieuwe competitie zijn intrede: American Equestrians Got Talent. Ruiters en grooms uit alle disciplines, of dat nu dressuur of springen is of polo of western, zijn welkom om te laten zien en horen wat ze nog meer in huis hebben, behalve paardrijden. Elke woensdag zijn er voorrondes, van vandaag tot en met 4 maart. Wie in de ogen van de jury (Amerikaanse celebs) en het publiek het beste optreden verzorgt, mag naar de finale op 15 maart, op het Global Dressage Festival. De minder getalenteerden mogen weer afdruipen naar stal. De winnaar krijgt 5000 dollar én mag zich een jaar lang America’s Most Talented Equestrian noemen.

Eén van de deelnemers kan een aardig potje stijldansen. In een kittig rood jurkje zwiert ze met haar partner over het podium. Haar naam? Katherine Bateson-Chandler, bij ons beter bekend als de amazone van Laurens van Lierens Wellnetta.

De opbrengst van American Equestrians Got Talent gaat naar een goed doel. Een van de organisatoren is Robert Dover, die zich naast zijn taak als dressuurchef van het Amerikaanse team ook uitstekend thuisvoelt in een rol in de wereld van glamour en glitter.

Persbericht USET Foundation/Hoefslag

Foto: Getty/EEM

Reacties