Update: Voldoende ruiters voor film Redbad 754 na Christus

Update: Voldoende ruiters voor film Redbad 754 na Christus

0 4761

De komende dagen staan er spectaculaire opnamen gepland voor het historisch filmepos REDBAD 754 na Christus. Maar liefst 125 paarden en 350 krijgers komen in actie. Inmiddels zijn er genoeg ruiters, na een oproep op onder andere Hoefslag.

De KNHS werd benaderd om mee te helpen aan de zoektocht naar mannen die paardrijden: ‘Wij zijn dringend op zoek naar (liefst mannelijke) ruiters die aanstaande donderdag en/of vrijdag beschikbaar zijn om te figureren tijdens de opname van de film Redbad 754 na Christus’, meldt de KNHS Regio Groningen.

KWPN’ers en Friezen

De locaties waar gefilmd wordt zijn:
Donderdag 5 oktober te Bakkeveen: 50 paarden (type KWPN, dus geen friezen)
Vrijdag 6 oktober te Moddergat: 10 Friese paarden
Bij interesse mail naar: caroline@vanderwerff.eu

Gevechtsscènes

Regisseur Roel Reiné legt de lat hoog voor zichzelf en wil in een zogenaamde one taker de gevechstscène draaien. Hiervoor maakt hij gebruik van een russian arm, waarbij een verlengde camera op een auto wordt geïnstalleerd en al rijdende de paarden en ruiters kan vastleggen. De grote gevechtscènes worden opgenomen in het moerasgebied De Alde Feanen in Friesland.

Ameland

De reeds vele maanden getrainde krijgers verblijven op de naastgelegen camping. De daaropvolgende week gaat de filmploeg naar Ameland waar wederom veel paarden en ruiters in actie komen. Het wad en de getijden zullen hier de grootste uitdaging vormen.

Internationaal

De productie reisde de afgelopen weken van Denemarken naar Duitsland en reist de komende tijd verder van Friesland naar Ameland, Apeldoorn, België en Eindhoven en eindigt in Duitsland met 45 vrachtwagens, 2 opleggers, 104 crewleden, 1800 kostuums, tientallen stuntvechters en 18 vaste paarden, daarbij sluiten zich op de diverse locaties steeds honderden figuranten aan.

Lees meer over de productie en het verhaal van Redbad,754 na Christus

KNHS Regio Groningen/Hoefslag

Foto: Shutterstock

Reacties