Rhinovirus type 4 vastgesteld in Waverveen

Rhinovirus type 4 vastgesteld in Waverveen

hond jonge paarden
foto: Remco Veurink

Er is Rhino vastgesteld op het terrein van Stal Brouwer Zadelpret in Waverveen.  Op Facebook laat de Stal weten dat het gaat om één paard waarbij Rhino typ 4, de verkoudheid variant is vastgesteld. 

Terrein

Op het terrein bevinden zich twee aparte stallencomplexen. Het grootste deel bevat echter de manege en de pensionstal van Stal Brouwer Zadelpret, hier is GEEN Rhino vastgesteld. Aan de andere zijde van het terrein staan ook nog zes privé boxen met vier paarden. Bij één van deze dieren is Rhino type 4, de verkoudheid variant vastgesteld.

In quarantaine

Deze paarden staan in quarantaine en volledig afgezonderd van het manege- en pension-deel van Stal Brouwer Zadelpret. De stal schrijft op Facebook: “ De twee stallen liggen ver genoeg van elkaar afgezonderd en de eigenaren van de paarden komen ook niet op het andere deel van het terrein. Hierdoor zijn wij zeer goed in de mogelijkheid om de verschillende stallen van elkaar gescheiden te houden.”

Maatregelen

De komende weken blijven alle paarden op het terrein en zullen er geen wedstrijden en dergelijke activiteiten plaatsvinden. Omdat er bij Stal Brouwer Zadelpret GEEN Rhino-verdachte gevallen zijn en de twee stallen complexen dus volledig van elkaar zijn afgezonderd, is in overleg met de dierenarts vastgesteld dat de manege voor haar lesklanten open kan blijven.

“Zo hopen wij dat we de stallen los van elkaar kunnen houden. En het hierbij blijft…”

Bron: Facebook

Foto: Remco Veurink

 

 

Reacties