Pony verwijderd uit woonhuis

Pony verwijderd uit woonhuis

0 30

Een woonkamer is geen plek voor een pony. De volwassen Connemara pony, Grey Lady Too, werd dan ook weggehaald. Het dier leefde bij haar eigenaar, ex-instructrice Stephanie Ann Noble (67), in haar twee-onder-een-dak huisje op het Isle of Lewis.

Noble kocht de pony in 2011 voor nog geen 2000 pond, maar kon er geen onderdak voor vinden. Als tijdelijke oplossing verhuisde ze Grey Lady Too naar haar kamer, maar in feite leefde het dier sindsdien bij haar in huis. Ze had een stal gebouwd van houten pallets in de woonkamer. Om de vloer te beschermen had ze rubber matten neergelegd. Zelf leefde ze voornamelijk op de bovenverdieping; de pony nam bijna de complete begane grond in beslag. De eigenaresse vond het prima om op die manier samen te leven en was ervan overtuigd dat de pony er niet onder leed. De buren waren echter niet blij met de situatie en schakelden de Scottish Society for the Prevention of Cruelty to Animals (SPCA) in.

Deze dierenwelzijnsorganisatie vonden dat de pony onder ‘ongeschikte omstandigheden’ leefde, in strijd met het dierenwelzijn. De SPCA probeerde Mrs. Noble nog over te halen om een nieuw tehuis voor de pony te vinden. Toen na een maand de situatie nog niet was veranderd werd de gemeente gedwongen om het dier in beslag te nemen. Twee ambtenaren namen Grey Lady mee in een trailer, met hulp van twee plaatselijke paardenbezitters. Mrs. Noble was zichtbaar overstuur toen de pony in een trailer werd geladen en weggereden. De pony zal worden weggegeven of verkocht aan een nieuwe eigenaar.

Klik hier voor een filmpje en interview met de eigenaresse.

Horseandcountry.tv/Hoefslag

Reacties