Pony dood na voeren door passanten

Pony dood na voeren door passanten

0 716
In natuurgebied Kalvenhaar is donderdag een pony gestorven nadat hij gevoerd is door wandelaars. Medewerkers van het natuurgebied hebben ook twee pony’s aangetroffen die nu ziek zijn. Ook dat is het gevolg van het voeren. In het Reggeherstelproject Kalvenhaar mogen bezoekers wandelen. De wandelaars hebben, waarschijnlijk goedbedoeld, de pony’s bijgevoerd.
Appeltje

„Wandelaars hebben vaak de behoefte loslopende dieren een appeltje of boterham te geven. Wat ze vaak niet weten is dat dit erg slecht kan zijn”, aldus een medewerker. „Dit bleek ook het geval bij de dode pony.” Landschap Overijssel roept iedereen op om loslopende koeien, schapen, paarden en andere grazers niet te voeren.

Voedselpakket

De koeien en pony’s die in Kalvenhaar, maar ook in Koemaste en andere Reggeherstelprojecten grazen, stellen hun eigen voedselpakket samen. Het dieet van de dieren sluit dus aan bij hun voederbehoefte en de dieren krijgen niet meer te eten dan dat ze nodig hebben. Pony’s overeten zich van al het voedsel dat ze aangeboden krijgen. Ze kunnen koliek (verstopping, kramp) krijgen van bijvoorbeeld aardappelschillen en vers brood of ander voedsel dat niet in hun dieet past.

Bron: TC Tubantia

Foto: Remco Veurink

 

Reacties