Politie houdt vrouw aan voor verwaarlozing paarden

Politie houdt vrouw aan voor verwaarlozing paarden

0 2188

De politie van Enschede meldt op Facebook dat de eigenares van zestien paarden en pony’s werd aangehouden, omdat ze haar dieren verwaarloosde.  Een van de pony’s was zwaargewond, en werd geëuthanaseerd.

Zestien verwaarloosde paarden en pony’s

De dierenpolitie had gisteren een melding gekregen dat er mogelijk een pony met een gebroken been in een weiland zou liggen. Er waren al eerder meldingen gekomen over die bepaalde locatie, dus een medewerker van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming ging ook mee.

De politie trof in het weiland niet alleen de gewonde pony aan, maar nog vijftien andere paarden en pony’s die zwaar verwaarloosd waren. De dieren waren erg mager en hadden slecht verzorgde hoeven. Ze hadden bovendien geen toegang tot eten en drinken. Er werd onmiddellijk gezorgd voor water hooi.

Verzet bij aanhouding

De 42-jarige eigenares van de dieren is aangehouden voor het onthouden van de nodige zorg. Bij de aanhouding probeerde de vrouw zich te verzetten. Er wordt een proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

 

Gewonde pony geëuthanaseerd

De zestien paarden en pony’s zijn in beslag genomen en werden overgebracht naar een andere locatie. Daar zullen ze opnieuw kunnen aansterken. De gewonde pony moest helaas geëuthanaseerd worden.

Bron: Facebook Politie Enschede

Foto: ANP

 

Reacties