Petitie ‘Opsporing paardenbeul’ verzamelt 40.000 handtekeningen

Petitie ‘Opsporing paardenbeul’ verzamelt 40.000 handtekeningen

0 558
BWP
foto: Remco Veurink
De Enschedese Stichting Zinloos Geweld tegen Dieren heeft 40.000 handtekeningen binnengehaald met de onlinepetitie ‘Opsporing beulen ernstige mishandeling paarden’. Dat zijn er genoeg om de zaak voor te leggen aan de Tweede Kamer en deze te vragen om een uitspraak. Zinloos Geweld tegen Dieren wil bereiken dat de politie mishandeling van paarden ‘niet alleen maar registreert, maar paardenbeulen ook daadwerkelijk opspoort’.

De petitie is een initiatief van Henk ten Napel, oprichter van de stichting. Hij probeert al geruime tijd paardenbeulen in de regio op te sporen. Volgens hem doet de politie daar veel te weinig aan. Naar aanleiding van een gruwelijke verminking van een drachtige merrie, eind vorige maand in het Gelderse Hedel, stelde hij tien dagen geleden een petitie op. Op de site www.petitie.nl konden medestanders de oproep aan de Tweede Kamer ondertekenen. Dat gebeurde massaal. Met name de vreselijke beelden van de mishandelde merrie in Hedel leverden veel handtekeningen op. Het dier moest als gevolg van de mishandeling worden afgemaakt. Het ongeboren veulen liet daarbij ook het leven.

Blij

In een reactie zegt Henk ten Napel ‘vreselijk blij’ te zijn met het passeren van de grens van 40.000. „Ik wil dat er eindelijk iets tegen deze beulen gebeurt. Het mishandelen gaat gewoon door. Alleen in januari hebben er al weer vier mishandelingen plaatsgehad.”

Ten Napel vindt dat de opsporing van dierenbeulen meer prioriteit moet krijgen bij de politie. „Wat ik nu zie is dat de politie incidenten wel registreert, maar dat van echt onderzoek geen sprake is. Ze zoeken een weekje en dan stoppen ze al weer. Zo schiet het niet op.”

Den Haag

Nu zijn initiatief de behandeldrempel heeft gehaald, hoopt hij snel zijn verhaal in Den Haag te kunnen doen. Wanneer dat gaat gebeuren is nog niet bekend.

Bron: TC Tubantia

Foto: Remco Veurink

Reacties