Pedro Oscar Mayorga overleden

Pedro Oscar Mayorga overleden

0 40

Pedro Oscar Mayorga, voormalig FEI vice-voorzitter en comité lid, is afgelopen 6 januari 2014 op 93-jarige leeftijd overleden. Mayorga was tijdens zijn leven springruiter, Olympisch ruiter, chef d’equipe en een official op het hoogste niveau. Daarnaast was hij al sinds 1956 comité lid van de FEI.

In 1955 en 1959 maakte Mayorga deel uit van het Argentijnse springteam tijdens de Pan American Games in Mexico en Chicago. Zijn beste prestatie was echter op de Olympische Spelen van 1956 in Stockholm, waarbij het team tot de vierde plaats kwam. In 1960 werd hij chef d’equipe van het Argentijnse team dat de historische Aga Khan trofee mee naar huis mocht nemen tijdens de Dublin Horse Show in Ierland.

Tussen 1962 en 1976 was hij technisch gedelegeerde bij zowel het springen als eventing, president van de jury bij het springen en lid van het comité voor hoger beroep tijdens vier Olympische Spelen. In 1956, tijdens het lopen van het parcours in Aken, werd hem verteld dat de toenmalige FEI president Prins Bernard hem graag wilde ontmoeten. Niet veel later trad Mayorga in dienst als FEI comité lid. Vanaf 1965 was hij tweede en later vice-voorzitter tot hij in 1981 met pensioen ging. ‘De FEI zal niet hetzelfde zijn zonder jou,’ schreef Prins Philip, op dat moment FEI voorzitter, aan Mayorga tijdens zijn pensioen.

Hoefslag/FEI

Reacties