‘Pas op voor paard in verkeer’

‘Pas op voor paard in verkeer’

0 40
Losgebroken paarden

De Britse Linzi doet een oproep aan gemotoriseerde weggebruikers om voorzichtig te zijn als er paarden op de openbare weg lopen. Haar vriend en paard raakten betrokken bij een ongeluk eerder deze maand. De zes jaar oude ruin Merlin raakte daarbij dodelijk gewond.

Haar vriend Jack draafde met Merlin voor de wagen op de weg toen het paard werd geraakt door een vrachtwagen. ‘Jack stuurde naar de andere kant van de weg om verfblikken te vermijden die midden op de weg en op zijn weghelft verspreid lagen’, vertelt Linzi. ‘De vrachtwagen schoot tussen de overgebleven ruimte en tikte daarbij Merlin’s achterbeen aan. Hij moest ter plekke worden afgemaakt.’ De chauffeur reed eerst gewoon door, maar maakte later zijn excuses. ‘Merlin was 100% verkeersmak en zette nooit een voet verkeerd. We zijn nooit in de problemen geraakt op de weg, al werden we wel eens met grote snelheid gepasseerd door toeterende lolbroeken.’ Ze wil weggebruikers bewust maken van het feit dat paarden onvoorspelbare dieren zijn, die langzaam en met veel tussenruimte ingehaald moeten worden.

Dit jaar vonden volgens Horse & Hound al talloze ongelukken plaats. Zo botste op 19 september jl. in Stonnall een auto op een paard en wagen, waarbij de inzittenden ernstig gewond raakten en het paard werd gedood. In South Tyneside zijn ruiters campagne aan het voeren voor veiligere wegen nadat een paard aangereden werd door een busje. Een 16-jarige Cob verongelukte en haar 41-jarige amazone moest naar het ziekenhuis met een gebroken enkel.

Horseandhound/Hoefslag

Vergelijkbare artikelen

Reacties