Pas gekocht GP-paard geslacht in de wei

Pas gekocht GP-paard geslacht in de wei

0 1155
Foto: Remco Veurink

In Amerika speelde zich afgelopen weekend een waar horrorverhaal af. De internationale Amerikaanse amazone Debbie Stephens en haar man Steve Stephens deden een afschuwelijke ontdekking op hun farm in Florida. Hun pas aangekochte springpaard, de twaalfjarige Phedras de Blondel (SF, v. Fetiche du Pas), bleek uit zijn stal te zijn gehaald en in de wei te zijn geslacht. De benen en delen van het lichaam van het paard waren meegenomen.

Steve Stephens, mede concoursbouwer op de Olympische Spelen in 2008 en tot tien jaar geleden ontwerper van de concoursen op het Winter Equestrian Festival in Wellington, deed melding van de slachtpartij bij de politie.

Zijn vrouw zag dat het paard niet in zijn stal stond en merkte op dat er een hek kapot was toen ze Phedra ging zoeken. Een stalhulp ging kijken en vond de overblijfselen van het paard. ‘Ze had nog nooit eerder zoiets gezien en was compleet in shock’, vertelt Stephen.

Het paard was nog maar net gekocht in Frankrijk; het dier was drie dagen geleden op stal gearriveerd. Stephen vermoedt dat het de daders ging om het vlees en dat ze Phedras kozen vanwege zijn grootte. ‘Het lijkt erop dat het iemand is die gewend is om te  jagen en te slachten. Wij hebben geen vijanden en zouden niet weten wie dit op zijn geweten heeft.’

Phedras de Blondel werd de afgelopen jaren op 1.45m niveau uitgebracht door de Fransman Christian Hermon. Vlak voordat hij verkocht werd werd hij nog tweede in the Grand Prix van Le Pin en derde in die van Le Mans. Zijn nieuwe eigenaresse staat in de VS vooral bekend vanwege het naar het hoogste niveau brengen van jonge paarden, zoals Conrad Homfeld’s Olympisch goud-winnaar Abdullah, Debbie Dolans Grand Prix-paard VIP en Hiro Tomizawa’s WK-paarden Don Carlos en Volan. Ook is zij de houdster van het hoogterecord bij de amazones: 2.34m.

Dressage-news/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties