Paleis Het Loo: Nieuwe presentatie koninklijk vervoer

Paleis Het Loo: Nieuwe presentatie koninklijk vervoer

0 79
mennen
foto: Remco Veurink

Vanaf vaderdag, zondag 21 juni, is een vernieuwde presentatie van Nederlands koninklijk vervoer op Paleis Het Loo te zien. Bezoekers kunnen nu voor het eerst de koetshuizen in en om de koninklijke rijtuigen, auto’s en sleden van heel dichtbij te bekijken. Vaders van alle leeftijden, in gezelschap van hun kind(eren), hebben op deze dag gratis entree en kunnen ‘borrelen’ in stijl.

Cadillac van Wilhelmina

Bij de herinrichting van de koetshuizen presenteert Paleis Het Loo een spectaculaire aanwinst, de Cadillac Convertible Sedan, die in 1949 werd gekocht en waarin prinses Wilhelmina zich vanaf Het Loo liet vervoeren. Deze Amerikaanse, koninklijke auto, die decennialang leek te zijn verdwenen, dook onlangs op in de VS. Uit onderzoek blijkt hij gebouwd te zijn met een Europese bestemming, de Salon de l’ Automobile te Parijs in 1937. Paleis Het Loo wist hem te verwerven en de auto, die meer zeemijlen heeft afgelegd dan kilometers over de weg, keerde dit jaar terug op Het Loo! Deze Cadillac en nog zeven auto’s vormen de schakel tussen de klassieke exemplaren uit de begintijd van de autogeschiedenis, vaak nog halve rijtuigen, en de sobere dienstauto’s uit de jaren tachtig en negentig.

Rijtuigen

Daarnaast zijn er vijf bijzondere koninklijke sleden, een unieke loopfiets en ruim vijftien koninklijke rijtuigen te zien, zoals de imposante witte lijkwagen waarmee zowel prins Hendrik als koningin Wilhelmina naar hun laatste rustplaats werden gebracht.

Vaderdagactie

Speciaal tijdens dit vaderdagweekend kunt u ‘borrelen’ op het Stallenplein. Ook restaurant Prins Hendrik Garage, de voormalige autogarage die onderdak bood aan de Mercedes cabriolet van koningin Wilhelmina, is helemaal gerestaureerd. Dit zelfbedieningsrestaurant is recent gerestyled. Met nieuwe gerechten, een stoer interieur en leuke tekentafels is het restaurant uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen. Vaderdagtickets zijn alleen op de dag zelf bij de Kassa van Paleis Het Loo verkrijgbaar.

Bron: Paleis het Loo

Foto: Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties