Paardrijden op Texel populair

Paardrijden op Texel populair

0 855
buiten rijden paardrijden rit

Zeker met deze zomerse temperaturen is het grootste Waddeneiland van Nederland Texel populair bij ruiters. Je kunt dan ook heerlijk paardrijden op Texel op de grote en ruime stranden. Maar ook op het eiland zelf zijn flink wat ruiterpaden en ruiterroutes uitgezet. En niet alleen voor de ruiter is Texel aantrekkelijk. Het eiland is ook populair bij menners en liefhebbers van de huifkar.

Strandrit maken op Texel

Uiteraard is paardrijden op Texel vooral populair bij de liefhebbers van strandritten. Het eiland biedt dan ook uitstekende mogelijkheden om een mooie strandrit te maken. Wel moet je er rekening mee houden dat in de zomerperiode een deel van de stranden niet of minder toegankelijk is te paard of met de koets of huifkar.

Mogelijkheden tot het paardrijden op Texel zijn van 1 mei tot en met 30 september:  van zonsopkomst tot 09.00 uur en van 19.00 uur tot zonsondergang, alleen op het zogenaamde sportieve en recreatieve strand. Van 1 oktober tot en met  30 april: paardrijden toegestaan op het gehele Texelse strand

Je eigen paard mee naar Texel?

Het is goed te doen om je eigen paard  mee te nemen. De veerboten die vanaf Den Helder naar Texel varen, bieden de mogelijkheid om de auto met paardentrailer mee te nemen. De overtocht duurt maar dertig minuten. En een ander voordeel is dat trailers met een paard aan boord zo kort mogelijk hoeven te wachten. Voor zover mogelijk worden ze altijd meegenomen met de eerstvolgende afvaart van de veerboot. Reserveren van de overtocht vooraf is wel aan te raden.

Bron:  allesoverpaardenruiter
Foto:  Remco Veurink
Banner Outdoor Brabant

Reacties