Paardensporters en mountainbikers maken bos tussen Oosterhout en Breda schoon

Paardensporters en mountainbikers maken bos tussen Oosterhout en Breda schoon

0 578
Foto ter illustratie

Op zaterdag 26 november 2017 slaan paardensporters en mountainbikers de handen ineen om het bosgebied tussen Oosterhout en Breda schoon te maken. De omvang van het schoon te maken gebied hangt mede af van het aantal vrijwilligers dat zich meldt voor de schoonmaakactie. De bedoeling is om op de Vrachelse Heide, het Cadettenkamp en het bosgebied Dorst aan de slag te gaan.

Het idee voor de actie is geboren in een overleg tussen beheerders en gebruikers van het gebied ‘Landschapspark de Open Linie’. Dit overleg is een initiatief van de stichting Wielerpromotie Oosterhout, die de MTB tracks in en om Oosterhout ontwikkelt, beheert en onderhoud.

Goede gewoonte

De actie wordt ondersteund door de deelnemers aan het overleg, namelijk de gemeente Breda, de gemeente Oosterhout, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, het Rijksvastgoedbedrijf (Defensie), de Koninklijk Nederlandse Hippische Sportfederatie, Rijdt met beleid, Brabant Water en de stichting Wielerpromotie Oosterhout.

Het is een goede gewoonte om als vaste gebruikers en beheerders zwerfvuil dat je tegenkomt op te ruimen en je eigen rommel niet in het bos achter te laten. Met deze gerichte actie willen we nogmaals het goede voorbeeld geven en andere gebruikers oproepen rommel niet achter te laten is het bos. Het is zo’n kleine moeite het thuis in de vuilnisbak te stoppen.

Bron: KNHS
Foto: Remco Veurink

Reacties