Mogelijke nieuwe mishandeling

Mogelijke nieuwe mishandeling

0 44

De paardenmishandelaar heeft mogelijk ook toegeslagen in Vries. Een 25-jarige ruin heeft sinds twee weken een forse snee in het bovendeel van zijn staart, zo meldt RTV Noord.

De mishandeling werd niet meteen ontdekt omdat de wond onder de staart zit. Ook was er aan het gedrag van het paard niets bijzonders te merken. Een buurmeisje, dat haar paard in hetzelfde weiland heeft, viel het op dat paard Henry een gele vlek onder de staart had toen de wond was gaan etteren. Henry’s eigenaar Thom van Wijk vertrouwde het niet en haalde er een dierenarts bij. Die constateerde dat de wond door een scherp voorwerp moet zijn veroorzaakt.

Makkelijk toegang

De dader had relatief makkelijk toegang doordat achter het weiland een zandweg loopt. Het is de eerste keer dat in Vries een paard op een dergelijke manier wordt mishandeld. Van Wijk is dan ook behoorlijk geschrokken. De wond wordt nu dagelijks verzorgd en geneest voorspoedig. V

Mishandeling niet zeker

Van Wijk deed aangifte bij de politie. Volgens de politie heeft het paard zichzelf de verwondingen hoogstwaarschijnlijk toegebracht. Dat blijkt uit uitgebreid onderzoek. De politie denkt niet dat het in dit geval gaat om mishandeling, onder meer omdat de wond bij de staart zit en niet bij de geslachtsdelen van het dier. Bij de mishandelingen door de paardenbeul ging het in alle gevallen om merries en om verwondingen aan geslachtsdelen.

De paardenbeul heeft al eerder in de omgeving toegeslagen, namelijk in Roden, Gasselte, Oldekerk, Tolbert, Glimmen en Balloo.

Hoefslag/RTV Drenthe

Reacties