Paarden op voetbalveld gedumpt door eigenaar

Paarden op voetbalveld gedumpt door eigenaar

0 826
Paard in de wei

In Lanaken zijn twee paarden opgehaald en naar het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum gebracht. De reden hiervoor? Ze werden ondervoed gevonden op een voetbalveld in de Belgische stad. Ook in Lanaken werden twee paarden opgehaald. De dieren zijn gechipt, echter zijn deze afkomstig van een vorige eigenaar. De huidige eigenaresse in inmiddels gevonden.

Opzet

De eigenaresse van de twee paarden in Lanaken heeft de paarden expres op het voetbalveld gezet. ‘De twee paarden stonden daar niet om achtergelaten te worden. We gaan ze twee keer per dag voederen en ze krijgen hooi bij en water. De schimmel is iets magerder, omdat ze last heeft van haar tanden. De bruine hebben we pas van januari en zijn we aan het bijvoederen. We mochten gebruik maken van het voetbalveld van iemand, die dat stuk in gebruik heeft van de gemeente.”

Geen toestemming

Ook de gemeente Lanaken heeft ondertussen gereageerd: “Het gemeentebestuur van Lanaken heeft geen toestemming gegeven om paarden te stallen op het voetbalterrein. Het gemeentebestuur is eigenaar van het voetbalterrein en is dus de enige partij die het recht heeft om hiervoor toestemming te geven. Dit is echter niet gebeurd. Wij gaan een onderzoek opstarten om te weten te komen wie deze toestemming heeft gegeven. Want deze persoon heeft hiervoor geen autoriteit. De gemeente Lanaken wilt haar inwoners oproepen om het gemeentebestuur in te lichten indien ze vaststellen dat er gebruik gemaakt wordt van de terreinen. Ook wordt de politiezone Lanaken-Maasmechelen ingeschakeld om het gebruik van de terreinen te controleren.”

Lees meer op HBVL.

 

Bron: HBVL/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties