Paarden op het droge na spectaculaire reddingsactie

Paarden op het droge na spectaculaire reddingsactie

0 213

De ontsnapte paarden Elvis en Alfie keken vreemd op toen het groene goedje waarin ze wegzakten geen fijn grasveldje bleek te zijn, maar een vijver. De brandweer moest er aan te pas komen om het duo op het droge te krijgen. Maar liefst vijftien mannen waren nodig om de bonte ruinen uit hun natte positie te bevrijden. Voordat zij hun werk konden doen werd de paarden een verdovend middel toegediend.

Toen eigenaresse Roisin Voisin uit het Britse Duntish controleerde of het goed ging met de paarden, bleek dat ze waren uitgebroken en dat ze lekker in haar tuin stonden te grazen. Een paar stappen verder en Alfie plonste pardoes in de zwemvijver. Waarschijnlijk zag hij het eendenkroos aan voor heerlijk sappig gras. Met een grote sprong belandde hij in het zwembad van ongeveer 1.20m diep. Maatje Elvis wilde waarschijnlijk bij hem in de buurt blijven en stapte er per ongeluk ook in.

Roisin kreeg de paarden een halster om en kon hen naar het minst diepe gedeelte leiden waarna de brandweer haar werk kon doen. De dieren kregen reddingsbanden onder hun buik door en werden op een  glijbaan gehesen waarlangs ze aan de kant getrokken werden. De paarden werden weer in het land gezet om bij te komen van hun avontuur.

Bekijk de foto’s van de reddingsactie.

Horseandhound/Hoefslag

Foto: Jessica Pijlman/Made by Jessy

Vergelijkbare artikelen

Reacties